Poslovna scena
StoryEditor

Krk dobiva plutajuću benzinsku postaju

29. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

U krčkoj bi luci u četvrtak s radom trebala započeti plutajuća benzinska postaja, prvi takav objekt namijenjen tankanju plovila postavljen u lukama otvorenim za javni promet

Nakon što je Županijska lučka uprava Krk sa splitskom tvrtkom Crno zlato sklopila petogodišnji ugovor slijedom kojeg je toj kući, specijaliziranoj za pontonsko pružanje usluge tankanja plovila, omogućeno koncesioniranje dijela krčkog porta, dotegljen je i na predviđenu lokaciju usidren plutajući objekt koji će udvostručiti ‘pumperske‘ potencijale luke u kojoj već desetljećima djeluje i Inina obalna benzinska postaja.

Sličan tip plutajuće jedinice već postoji u marinama i lukama sjevernog dijela Europe, a na Jadranu su postavljene u marinama Frapa u Rogoznici, Tehnomont u Puli i Haramina na Murteru, dok je krčka pumpa preseljena iz marine Kaštela, piše Novi list dodajući kako će nova plutajuća pumpa domaće i strane brodare, barkariole i nautičare opsluživati tijekom cijele godine, a ne samo u sezoni.

Postavljena stanica opremljena je električnom protueksplozivnom opremom uz koju je ugrađen GSM/GPRS modem koji u slučaju izlijevanja nafte automatski prenosi signal na telefonske linije osoba zaduženih za sprječavanje prokapljivanja goriva. Zapremina tankova je 40 tona goriva, od čega 25 tona dizela te 15 tona benzinskog goriva. Ukupna vrijednost investicije splitskih naftaša u ovaj projekt dostiže cifru od gotovo 3,5 milijuna kuna.

23. travanj 2024 09:59