Poslovna scena
StoryEditor

Otvorena nova Hertzova poslovnica

12. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Rent-a-cat tvrtka Hertz je u Zagrebu, u Vukovarskoj ulici, otvorila svoju novu poslovnicu, poslovni centar namijenjen poslovnim i privatnim korisnicima, po sistemu One stop shop.

Kako je na otvaranju istaknuo Mladen Petreski, direktor tvrtke Anterra, franšiznog zastupnika Hertza za Hrvasku, ovo je i promocija internacionalnog brenda Hertza pod nazivom North Star. Na ovom mjestu našim klijentima nudimo baš sve na jednom mjestu, od informacije, preko probne vožnje, do poslovanja sa bilo kojim dijelom u inozemstvu.

Otvaranjem ovog centra Hertz u Hrvatskoj ima jedanaest poslovnica, prisutan je na svim aerodromima, te u najvećim gradovima na Jadranu, kaže Petrevski, dodajući kako su umreženi sa svim Hertzovim poslovncama u regiji, ali i diljem cijele Europe.

Govoreći o poslovanju tvrtke, Petreski je rekao kako Hertz u Hrvatskoj, kao franšizma tvrtka, već nekoliko godina posluje pozitivno, sa stalnim trendom rasta, ali vrlo oprezno s obzirom na sveukupno gospodarsko stanje. Naime, rent-a-car poslovanje u Hrvatskoj je izrazito sezonalno, vezano uz turističku djelatnost, posebice oko aviogostiju.

U tom kontekstu možemo bit zadovoljni jer imamo ekskluzivne ugovore sa aviokompanijama, poput primjerice onoga sa Ryanairom, koji je u Hrvatskoj poprilično povećao svoje poslovanje. Specifični smo i po tome što nam tijekom ljetnih mjeseci ni tisuću automobila ne bi bilo dovoljno, dok je to tijekom zimskih mjsece pet puta manje, što nema nigdje u Europi. Nažalost, gospodarska klima u Hrvatskoj je takva kakva je i tu, kao i cijela zemlja, očekujemo ubuduće puno više. 

Inače, Hertz International posluje u 150 zemalja, ima 500 tisuća vozila, a u Hrvatskoj posluje 50 godina.

02. svibanj 2024 12:21