Poslovna scena
StoryEditor

Počeo upis dionica u IPO-u Tankerske Next Generation

26. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Danas je otvorena prva inicijalna javna ponuda u Hrvatskoj od izbijanja gospodarske krize prije sedam godina, početkom upisa u knjigu ponuda za dionice brodara Tankerska Next Generation (TNG), tvrtke kćeri zadarske Tankerske plovidbe. Upis će trajati do 5. veljače, ukoliko se zbog velikog interesa ulagača knjiga ponuda ne zatvori ranije.

Dionica Tankerske Next Generation bit će uvrštena u najvišu kotaciju Zagrebačke burze, a izdavatelj se nada kako će domaće tržište u TNG-u dobiti svoju novu blue chip dionicu.

Ponuda je vrijedna 40 milijuna dolara i otvorena je za sve kategorije ulagača, uključujući i dioničare Tankerske, koji mogu mijenjati dionice u omjeru jedan prema osam dionica TNG-a. Očekivani raspon cijene je od 64 do 77 kuna po dionici, kojih se nudi 3,6 milijuna. Ponuda će se smatrati uspješnom ponude li ulagači kupiti najmanje 1,5 milijuna dionica.

TNG je najmlađa hrvatska brodarska kompanija, osnovana u kolovozu prošle godine i usredotočena je isključivo na produkt tankere, odnosno brodove koji prevoze naftne prerađevine. Prikupljena sredstva uložit će u proširenje flote najmodernijim produkt tankerima.

01. veljača 2023 01:25