Poslovna scena
StoryEditor

Što nude hrvatski proizvođači na najvećem europskom sajmu prehrambene industrije?

17. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Parizu, otvoren je 51. Međunarodni sajam prehrambene industrije SIAL 2016. Na najvećemu europskom sajmu prehrambene industrije, koji se održava od 16. do 20. listopada predstavlja se 17 hrvatskih izlagača. I ove godine sajam je potvrdio vodeću poziciju među prehrambenim u Europi. Na njemu izlaže gotovo šest i pol tisuća izlagača iz više od stotinu zemalja s više od 160.000 posjetitelja.

„Uzimajući u obzir konkretne poslovne razgovore, ostvarene na posljednjem SIAL-u održanom prije dvije godine, hrvatski izlagači i ove se godine nadaju odličnim poslovnim rezultatima”, rekla je viša stručna suradnica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Jasminka Dukić.

„Našoj je tvrtki ovo izvrsna platforma za upoznavanje s inovacijama i trendovima u pekarstvu, specifičnostima pojedinih tržišta gdje možemo pronaći inovativne zanimljive ideje i nove tehnologije koje se primjenjuju u pekarstvu, a koje kasnije možemo primijeniti u razvoju svojih proizvoda“, rekla je voditeljica marketinga tvrtke Mlinar Danijela Arsenović, naglašavajući da Mlinar na sajmu predstavlja svoj vlastiti proizvodni asortiman zamrznutih pekarskih proizvoda koje već plasiraju ne samo na europsko tržište, već i na druge kontinente. „Sajam predstavlja i mjesto na kojemu možemo upoznati potencijalne poslovne partnere s kojima možemo razvijati prodajnu mrežu i plasirati Mlinarove proizvode na tržišta na kojima dosad nismo bili prisutni", dodala je Arsenović.

Vlasnica Prodan Tartufa Višnja Prodan rekla je kako je njihova najveća vrijednost dugogodišnja obiteljska tradicija kojom stvaraju originalan brand pružajući svima najbolje okuse, mirise i doživljaje Istre, a upravo na ovom sajmu žele povećati krug svojih kupaca, pronaći nove distributere i približiti istarske tartufe svim ljubiteljima ove podzemne gljive diljem Europe i svijeta.

Na dosad najvećemu izložbenom prostoru u Paviljonu 1 sajamskoga kompleksa Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte predstavlja se 17 hrvatskih izlagača: Agrokor (Agrolaguna, Belje, Ledo, Jamnica, PIK Vrbovec , Zvijezda), Dupin, Grbić, Hermes International, Mlinar d, Pisinium , Prodan tartufi, Ragusa, Uje, Uljara Baioco i Vegetariana. Sajam SIAL poznat je osobito zbog stalne orijentacije na inovativne proizvode i brzorastući sektor. Ove se godine prvi put kao zaseban sektor predstavlja Gluten free, odnosno bezglutenska hrana.

29. studeni 2022 16:34