Poslovna scena
StoryEditor

Tankerska Next Generation preuzela brod u Koreji

27. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Predstavnici Tankerske Next Generation (TNG) i Tankerske Plovidbe preuzeli su u petak u južnokorejskom Sacheonu, iz SPP Shipbuliding brodogradilišta svoju treću ovogodišnju novogradnju - brod MT Dalmacija

Istovremeno je održana i svečanost ‘krštenja‘ broda MT Pag, čija se isporuka očekuje u slijedećim tjednima. Kako su izvijestili iz Tankerske, MT Dalmacija će na svoje prvo putovanje krenuti kroz nekoliko dana, a zaplovit će u prethodno zaključenom trogodišnjem aranžmanu s istaknutim unajmiteljem.

Kao i ostatak flote TNG-a, MT Dalmacija pruža usluge međunarodnog pomorskog prijevoza rafiniranih naftnih prerađevina i određenih kemijskih proizvoda.  MT Dalmacija je MR eko dizajn product tanker dužine 183 metra, širine 32 metra, dok ukupna nosivost tankera iznosi 49.990 dwt (nosivost u tonama, eng. deadweight ton - dwt).

Za novi brod Pag, Tankerska Next Genartion je početkom ovog mjeseca izvijestila kako mu je već osigurala jednogodišnju zaposlenost, a isporuka tog broda očekuje se tijekom prosinca. Tankerska Next Generation će tako dočekati 2016. godinu s potpunom zaposlenošću svoje flote, koja će tada brojati šest modernih product tankera ukupne nosivosti 300.000 dwt, ističu iz zadarske kompanije.

Po isporuci posljednjeg tankera prosječna starost TNG flote bit će manja od dvije godine i kao takva biti jedna od najnižih u sektoru. Ta će flota product tankera svjetskim morima ploviti pod hrvatskom zastavom, a zapošljavat će gotovo 300 pomoraca, uključujući sve smjene na moru i kopnu, navodi se u priopćenju.

- Na ovaj način, najmlađa hrvatska brodarska kompanija je u manje od 16 mjeseci od svog osnivanja ostvarila zacrtani plan ulaganja i razvoja flote u 2015. godini te će se s ove posljednje dvije isporuke ukupna kapitalna ulaganja TNG-a u razvoj flote približiti iznosu od 900 milijuna kuna, ističu iz Tankerske Next Genaration.

24. travanj 2024 18:36