Aktualno
StoryEditor

U 2017. opljačkane 33 poslovnice Hrvatske pošte

29. Prosinac 2017.

Od 1016 poštanskih ureda Hrvatske pošte u protekloj su godini opljačkane 33 poslovnice, pri čemu je, po neslužbenim podacima, otuđeno ukupno oko 264.000 kuna no, srećom, nije teže ozlijeđen ni jedan djelatnik.

"Od 2013. godine, kada se dogodilo 55 prepada u poslovnicama Hrvatske pošte, uspjeli smo doći do smanjenja napada na poštanske urede za oko 40 posto, unatoč istovremenom povećanju stope kriminaliteta", istaknula je izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte Jo Kempen.

>>>Hrvatska pošta na prodaji trgovačke robe zarađuje kao Zara

Prilikom prepada najveća je šteta učinjena djelatnicima, jer iako nije bilo teških fizičkih ozljeda svaki takav događaj dovodi ih u stanje šoka. U pojedinim pljačkama uredi nisu oštećeni za veće količine novca već se radilo o, u prosjeku, nekoliko tisuća kuna, kaže Kempen.

"Kontinuiranim ulaganjem u unapređenje sustava tehničke zaštite, kao i dobrom suradnjom s policijom i MUP-om, došlo je do znatnog smanjenja kaznenih djela razbojništava", dodala je.

PU zagrebačka zabilježila pad razbojništava od čak 54 posto

Na području PU zagrebačke u 11 mjeseci ove godine zabilježeno je 11 razbojništava u podružnicma Pošte, a u istom razdoblju lani evidentirana su 24 takva kaznena djela, što je pad od čak 54 posto, izvijestila je zagrebačka policija.

>>>Ivan Čulo – Što će Hrvatska pošta 2018.

"Postotak razriješenosti razbojništava u prosjeku iznosi oko 30 posto, a po podacima s kojima raspolažemo, nitko od zaposlenika Pošte nije bio ozlijeđen", kažu u policiji.

04. prosinac 2023 05:12