Aktualno
StoryEditor

U jubilarnom 700. Lideru: Pruga Dugo Selo-Križevci ostaje bez milijardu kuna iz EU?

28. Veljača 2019.

Što je sve ponudio Lider u proteklih 13 i pol godina postojanja i kako je došao do jubilarnog 700. broja piše Željka Laslavić.

Zašto bi projekt modernizacije željezničke pruge Dugo Selo-Križevci mogao ostati bez milijardu kuna iz europskih fondova i kakve bi mogle biti posljedice odluke Upravnog suda u Zagrebu koji je prije četiri i pol mjeseca poništio odluku o odabiru izvođača radova na toj trasi objašnjava Edis Felić

U razgovoru s profesoricom Ružicom Šimić Banović s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Vanja Figenwald saznaje koliko je daleko moderna znanost stigla u proučavanju fenomena uhljeba te kakve su specifičnosti, a kakve sličnosti hrvatskog sustava uhljebljivanja s takvim pojavama u drugim društvima.

Aleksandar Tešić otkriva kako je mala mađarska tvrtka uspjela na hrvatskom tržištu otrgnuti velik udio daleko poznatijem konkurentu. Hell Energy na maloprodajnom je tržištu došao do visokih 41 posto udjela, premda je austrijski Red Bull i dalje uvjerljivo dominantan u Hrvatskoj.

Posebna gošća skorog Liderovog Susreta guvernera regije koji će se održati 14. i 15. ožujka u Savudriji u razgovoru s Tinom Bašićem dala je svoje viđenje odnosa fintech tvrtki i banaka. Bivša guvernerka izraelske središnje banke Karnit Flug smatra kako po mnogim tumačenjima dva suprotstavljena tabora zapravo mogu dobro surađivati.

Vrijedni Tin Bašić stigao je za ovaj broj popričati i s Dejanom Donevom, voditeljem tima za digitalnu transformaciju Erste banke o inovativnoj usluzi ove banke pamtljivog imena Keks Pay koja korisnicima omogućuje besplatne transakcije.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.

25. lipanj 2022 00:46