Aktualno
StoryEditor

U kolovozu zabilježen neznatan rast PMI-ja

15. Rujan 2018.

Unatoč rastu poslovne aktivnosti u eurozoni u kolovozu analitičari su i dalje oprezni prema održivosti tog trenda zbog sve većih trgovinskih napetosti, pokazuje istraživanje tvrtke IHS Markit.

>>>Markit: Slabija potražnja zakočila industriju eurozone u kolovozu

Njezin kompozitni indeks menadžera nabave (PMI) za eurozonu porastao je prošli mjesec na 54,5, što je neznatan rast u odnosu na srpanj kad je indeks bio na 54,3. Ipak, u toj tvrtki za proučavanje tržišta izrazili su rezerve zbog sve neujednačenije prirode ekspanzije i sve nervoznijeg raspoloženja tijekom ljeta, zbog čega je upitno može li se održati taj tempo rasta.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

17. srpanj 2024 09:08