Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera čitajte o fenomenu samaca, novim ministrima i robnim markama

14. Kolovoz 2019.

Novi broj poslovnog tjednika Lider kao glavnu temu donosi priču o robnim markama. U robi široke potrošnje danas gotovo da ne postoji kategorija u kojoj neki proizvođački brend nema svoju trgovačku alternativu. Konkurencija među robnim markama je ista kao i kod regularnih ili tradicionalnih brendova, a kupci robnih marki razvijaju sve veću lojalnost prema njima te polako napuštaju neke klasične brendove. Tko će izgubiti ovu bitku saznaje Željka Laslavić.

FENOMENI Samci - najbrže rastuća kategorija potrošača

Svijet solo potrošača koji je prema istraživanjima u svijetu oko 300 milijuna je toliko zanimljiv da je cijela ta niša dobila prefiks solo ekonomije, s prilagođenom ponudom za njih. U Hrvatskoj je samačko svako peto kućanstvo, (što je više nego 20 godina ranije) ali za razliku od globalnih trendova, njih domaća ekonomija ne samo da ne percipira kao posebnu kategoriju nego ih uglavnom ignorira. Kako hrvatsko tržište tretira samce ispričala je Ksenija Puškarić.

AKTUALNO Novi ministri Toliko su samozatajni da im javnost još ni imena nije upamtila

U proteklih mjesec dana šestero novih ministara slabo je ili nikako izlazilo u javnost pa smo se raspitali čime se bave i što im je u fokusu. Generalno gledajući, proučavaju zatečeno stanje u svojim ministarstvima i pišu strategije, akcijske planove i tome slično. Hoće li biti što od njih ili su samo prolazni faktor saznaje Aleksandra Brzić.

INTERVJU Vladimir Arčabić, docent na Ekonomskom fakultetu i član istraživačkog centra MacroHub pri EFZG-u

Kada smo zaraženi politikom toliko da nijednu temu ne možemo raspraviti bez nje, onda se susret s mladim znanstvenikom koji od politike i upiranja prstom u nju bježi kao vrag od tamjana čini prilično nadrealnim iskustvom. Vladimir Arčabić jedan je od pripadnika mlađe generacije koji govori isključivo znanstvenim jezikom i vjeruje isključivo u analizu, stoga ni o uzrocima pada domaćega gospodarstva na začelje Unije ne želi govoriti bez istraživanja koje s kolegama priprema u sklopu Hrvatske zaklade za znanost. Što je sve ovaj znanstvenik rekao Gordani Gelenčer pročitajte u novom Lideru.

KOMPANIJA Grad Export Petar Šimić može mirno planirati mirovinu

Kada jednoj tvrtki u godinu dana dođe četiri, pet ponuda za preuzimanje iz Engleske, Francuske i Njemačke, onda ona sigurno vrijedi. Petar Šimić, vlasnik vinkovačkoga Grad-exporta, tvrtke koja se bavi proizvodnjom dekorativnih panela za ulazna vrata, kaže da ima interesenata za njegovu obiteljsku tvrtku, ali da je nema razloga prodavati jer su njegovi sinovi uspješno preuzeli upravljanje, pa će on sljedeće godine u mirovinu. Sve o ovoj kompaniji donosi Edis Felić.

TEHNOPOLIS Socijalni inženjering. Kako je lako postati veliki hrvatski naivac

Socijalni inženjering najčešće se upotrebljava u svrhu otkrivanja povjerljivih informacija ili dobivanja pristupa nekim drugim resursima do kojih napadač inače ne bi mogao doći. U svom osnovnom obliku postoji od pamtivijeka, a jedan od najboljih primjera jest svakako Odisej, koji se poslužio socijalnim inženjeringom kako bi ušao u Troju. Kakve nas sve opasnosti vrebaju na webu saznaje Vedran Harča.

LJETNI LIDER PLUS Kompilacija članaka iz rubrike komunikacije i marketing

Mnogi Liderovi čitatelji naknadno se sjete nekog zanimljivog teksta koji su pročitali, ali više ga ne mogu naći. Katkad pak u žrvnju svakodnevnih obveza ne stignu pročitati tekst iako su planirali, a kad nađu vremena, taj Lider već je netragom nestao s njihova radnog stola. Zbog takvih situacija odlučili smo tijekom ljeta ponuditi ‘the best of‘, podsjetnik na najzanimljivije, najintrigantnije ili ekskluzivne tekstove objavljene u proteklih godinu dana, od ljeta do ljeta. U novom broju donosimo izvatke iz tekstova o komunikacijama i marketingu objavljenih u Liderovim specijalnim izdanjima ‘Agencijsko bilo‘, ‘Brendovi‘, ‘Komkultura‘, ‘Media Market‘ i ‘PR-odnosi s javnošću‘.

Što još donosi novi broj potražite u digitalnom i u tiskanom izdanju poslovnog tjednika Lider.

19. travanj 2024 15:16