Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Maričić - Printam rezervne dijelove za ljude, a uskoro ćemo printati i organe

15. Veljača 2018.

Sven Maričić, stručnjak za biomodeliranje u razgovoru s Katom Pranić ističe da su područje kojim se bavi i projekti na kojima radi slični njegovim dječačkim snovima nadahnutim knjigama Julesa Vernea, pionira znanstvene fantastike.

Novi Plenkovićevi menadžeri

Usprkos kompromisima s resornim ministrima i stranačkom oporbom premijer Plenković u većini je slučajeva na ključne pozicije uspio imenovati svoje kadrove, otkrivaju Ana Gavranić i Sergej Abramov.

Slavonski hrast:  Samo Škegro i Ravlići protiv raspodjele Hrvatskih šuma

Povlaštene cijene slavonskog hrasta namijenjene su finalizaciji u Hrvatskoj, no drvoprerađivači se međusobno optužuju da ‘oni drugi‘ samo izvoze trupce. Najviše jeftine sirovine dosad su povlačile Quaestusova Spačva te Strizivojna hrast i Slavonija DI obitelji Ravlić, piše Edis Felić.

Agrokor: Vjerovnici zbrajaju gubitke, zaposlenicima nikad bolje

Otkaza nema, plaća je redovita i povećala se za osam posto; isplaćena je božićnica, uskoro će biti i uskrsnica, regres je lani isplaćen, a očekuje se i ove godine… Radničku idilu kvare samo banke koje ne daju kredit jer, primjerice, Konzumove zaposlenike smatraju rizičnim klijentima, piše Manuela Tašler.

Voda kao biznis: Može li se vaša tvrtka uključiti u investicije od 1,6 milijardi eura?

Hrvatskom vodnom gospodarstvu trebaju ulaganja od 3,7 milijardi eura. Zasad su pripremljeni projekti teški 1,6 milijardi eura, što je ogroman iznos, tek nešto manji od Pelješkog mosta. Stoga je i razumljiv probuđeni interes cijele poslovne scene za vodu, otkriva Sergej Abramov.

Andrus Ansip: Od proljeća se svojim streaming-servisima možete koristiti u cijeloj Europskoj uniji

Potpredsjednik Europske komisije za jedinstveno digitalno tržište posjetio je Hrvatsku taman kada je počela otkrivati digitalnu revoluciju i čuda novih tehnologija, a s njim je tim povodom razgovarao Vanja Figenwald.

>>>Novi broj Lidera – Slavonski hrast: Samo Škegro i Ravlići protiv raspodjele Hrvatskih šuma

François Louyot - Francuski kralj hrvatskoga gastroluksuza

Prvorazredne hotele i nautičare ne zadovoljavaju uobičajeni kanali nabave. To je uočio François Louyot i ponudio im najluksuznije gastronomske specijalitete iz Francuske i cijelog svijeta, piše Željka Laslavić.

Ivica Jakić  - Tvrtka Ijex donijela novu švicarsku tehnologiju za rješavanje otpada

Tradiciju obiteljskog poslovanja dugu 91 godinu nastavio je Ivica Jakić osnivanjem tvrtki u Austriji, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Švicarskoj… Današnje poslovanje, okrenuto naftnoj industriji, crnoj metalurgiji, energetici, a odnedavno i gradnji turističkih objekata, sve više vodi iz Zagreba, ali usredotočen na najnovije tehnologije, piše Ana Gavranić.

Osim toga, pročitajte i kada je za tvrtku bolje izabrati profesionalca od voljenog nasljednika, upotrebi strojnog učenja i novoj, mnogo realnijoj, verziji ‘Monopoly‘.

Ove i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

19. travanj 2024 08:42