Aktualno
StoryEditor

U novom Lideru: 7 načina da se brže obogatite (ili još brže propadnete)

02. Svibanj 2019.

TEMA BROJA Najrizičnija ulaganja: Top sedam načina da se brzo obogatite (ili još brže sve izgubite)

Tko je u rujnu te godine kupio sto bitcoina, u mjesec dana zaradio je oko milijun i pol dolara! Tko je pak kupio bitcoin po cijeni od 19 tisuća dolara, ubrzo je požalio jer mu je pred kraj 2017. cijena počela munjevito padati. Danas vrijedi 5300 dolara, piše Tin Bašić.

Goran Fabris, predsjednik Uprave tvrtke Jadran Crikvenica Crikvenica i Selce uništena su MJESTA i trebat će snage da se stanje promijeni

Dugo godina bio je prvi čovjek operative u najuspješnijim hrvatskim hotelskim kompanijama, u Valamaru i Maistri, a prije točno godinu dana Goran Fabris prvi put u karijeri preuzeo je čelnu funkciju predsjednika Uprave, i to u propaloj i ‘nagriženoj‘ kompaniji – Jadran Crikvenici, pred kojom su nakon dugoočekivane privatizacije vrlo izazovna vremena. Doznajte što je otkrio u razgovoru sa Željkom Laslavić.

Moderna monetarna teorija Ako nema inflacije, neka države ‘štancaju‘ novca koliko hoće!

Zagovornici teorije tvrde da država ne treba svoje potrebe financirati porezima i dugom, nego tiskanjem novca, a da za porezima i dugom treba posegnuti tek kad se zaista pojavi inflacija. Stoga ne začuđuje velik interes političara i ekonomista za teoriju koja jednostavno zvuči predobro da bi bila istinita, piše Vanja Figenwald.

Tvornica tekstila Trgovišće Brexit tjera zagorske stolnjake u Ameriku

Nakon što ga je Quaestus spasio od stečaja, TTT se okrenuo izvozu i povećao prihode četiri puta. Trenutačna je preokupacija intenziviranje izvoza u SAD kako bi dolarsko tržište dobilo primat nad izvozom koji se naplaćuje u funtama, piše Aleksandra Brzić.

Mali poljoprivrednici Više ne ulažu u hektare, nego u dizajn i web-trgovine

Nova generacija poljoprivrednika shvatila je da se u poljoprivredi isplati vlastita prerada uzgojenoga. Shvatila je također da u tome treba biti kreativan i inovativan, piše Edis Felić.

G(r)adosti dark weba Izlet u internetsko podzemlje prošao bez šopinga

Kad se jednom probijete u to kibernetičko podzemlje, potrebni su vam bitcoini da ne ispadnete obični voajer, piše Jozo Knez.

Filmske koprodukcije I dalje prodajemo samo prirodne ljepote, vrhnje pobiru Česi i Mađari

Očekuje se da će ova godina biti rekordna po broju filmova i TV serija koji će biti snimani na hrvatskim prirodnim lokacijama. No studijski dio posla odrađuje se u filmskim studijima kakvih u Hrvatskoj nema, piše Vedran Harča.

Ranko Režek, izvršni direktor tvrtke IoT Net Adria Pokrenuli smo stvaranje ekosustava interneta stvari u Hrvatskoj

Zadatak mu je otvoriti IoT Net Adriju prema tržištu i gospodarskim aktivnostima, a vjeruje da mu, s obzirom na znanje, iskustvo i liderske vještine, to neće biti teško. S Rankom Režekom razgovarala je Kata Pranić.

Što smo još za vas pripremili pročitajte u novom broju Lidera. Možete i digitalno.

23. travanj 2024 11:12