Aktualno
StoryEditor

U Zagrebu se održava prva tech konferencija o budućnosti interneta, a glavnu riječ vodit će žene

02. Svibanj 2023.
web3 tales

Zagreb će u lipnju po prvi puta biti domaćin međunarodne konferencije o novoj generaciji interneta i srodnih tehnologija poput blockchaina, NFT-a i metaversea. Konferencija Web3 Tales u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupit će niz istaknutih svjetskih stručnjaka i stručnjakinja koji će raspravljati o revoluciji u načinu na koji će internet i ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti.

- Web3 je izraz koji predstavlja novu generaciju interneta koji se temelji na prinicipima decentraliziranosti i otvorenosti te omogućuje korisnicima da samostalno upravljaju svojim podacima i posjeduju digitalnu imovinu. Istovremeno se primjenom tehnologija poput blockchaina i kriptovaluta stvara cijeli novi niz inovacija, primjerice automatizirane transakcije i digitalni dokazi vlasništva, koje će unaprijediti efikasnost i sigurnost poslovanja. Cilj nam je profesionalnoj publici kroz praktične primjene pružiti jedinstvenu priliku za otkrivanje potencijala ovih tehnologija za vlastito poslovanje -  izjavila je Belma Gutlić, potpredsjednica inženjerstva u jednoj od najvećih svjetskih blockchain tvrtki i koordinatorica programa na Web3 Tales konferenciji.

Konferenciji će se pridružiti predstavnici istaknutih web3 brandova diljem svijeta. Soraya Thompson iz tvrtke Fireblocks, koja pruža digitalnu infrastrukturu za skladištenje i čuvanje kripto imovine za klijente poput banaka i mjenjačnica, kroz studije slučaja prezentirat će načine na koji brendovi već eksperimentiraju s web3 tehnologijama te opipljive lekcije koje možete primijeniti na svoje poslovanje. Juan Guillen iz jednog od najpoznatijih protokola za decentralizirane financije u koji je uloženo skoro 8 milijardi dolara, MakerDAO, govorit će o upravljanju i skaliranju decentraliziranih organizacija. Programu će se pridružiti i brojni regionalni stručnjaci i stručnjakinje za web3 teme poput Pavle Mijić iz tvrtke Parity Technologies te Tanje Bivic Plankar iz Blockchain Alliance Europe.

- Osim dvodnevnog programa koji će pokriti teme poput blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, web3 gaminga i metaversea, konferencija će sadržavati i praktični dio programa na kojem će, uz stručno vodstvo, posjetitelji imati priliku kroz interaktivne radionice, između ostalog, samostalno naučiti kako otvoriti kripto novčanik tj. wallet, kako stvoriti vlastiti NFT ali i kako se zaštititi na internetu, između ostalog -  dodala je Gutlić.

Ono što Web3 Tales konferenciju čini jedinstvenom u Europi ali i šire je činjenica da ju organizira 100% ženski tim članica udruge Alice in Blockchains, koje su predane unaprjeđenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva web3.

- Osim što će Zagreb staviti na mapu svjetskih destinacija za blockchain i web3, Web3 Tales prva je tech konferencija na kojoj će glavnu riječ voditi žene. Dok se prosjek sudjelovanja žena na regionalnim i svjetskim pozornicama tech konferencija kreće oko 30%, naša konferencija će talent i postignuća žena u ovoj industriji staviti u prvi plan, s ciljem da nadahnemo i osnažimo još više žena da započnu ili nastave karijeru u ovom uzbudljivom području -  izjavila je Magda Milas, predsjednica udruge Alice in Blockchains.

Vrijednost ove jedinstvene konferencije koju udruga organizira u suradnji s partnerom Base58 prepoznali su brojni partneri i tvrtke koje već rade ili planiraju ući u web3 poput tvrtki Neuralab, Studio Size i Blank.

- Iznimno smo ponosne što iz dana u dan raste broj partnera koji su prepoznali vrijednost ove konferencije, ne samo zbog važnosti otvaranja prostora za razgovor o web3 kao novoj generaciji interneta i načinu na koji će ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti, već i zbog podrške našoj misiji poticanja različitosti i inkluzije u ovim industrijama. Želimo da Web3 Tales konferencija bude mjesto susreta, razmjene ideja, te prilika za stvaranje novih partnerstva i poslovnih prilika za pojedince i tvrtke koji će zajedno raditi na izgradnji bolje, otvorenije i transparentnije digitalne budućnosti - poručila je za kraj Milas iz Alice in Blockchains.

Ograničeni broj ulaznica za konferenciju Web3 Tales koja će se održati od 1. – 2. lipnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu može se nabaviti na platformi Entrio, a više informacija doznajte na web stranici konferencije www.web3tales.io.

28. svibanj 2023 10:48