Aktualno
StoryEditor

Učitelj iz Gane objavio fotku IT predavanja na ploči, uslijedile su dobre stvari

03. Ožujak 2018.

Nedostatak nastavnih pomagala jednog učitelja iz Gane potaknulo je na osmišljanje kreativnog načina podučavanja  informatike kako učenici ne bi ostali zakinuti u odnosu na svoje kolege iz bogatijih zemalja, prenosi CNN.

Richard Appiah Akoto učenike srednje škole Betenase M/A priprema za državni ispit na kojemu, između ostalog, polažu gradivo informatike i komunikacijske tehnologije. Problem je u tome što je posljednje računalo u školi prestalo raditi još 2011. godine. Stoga je Akoto morao pronaći neko rješenje i došao na ideju da na školskoj ploči nacrta računalne elemente i softver koristeći krede u boji.

>>>Dosada u informacijskom dobu

Fotografije ovog učitelja kako crta MS Word svojim učenicima postale su viralne odmah nakon što ih je objavio na Facebooku.

https://www.facebook.com/hottish.owura/posts/1948212815208114

Među stotinama ljudi koji su podijelili njegovu objavu našla se i Rebecca Enonchong, poduzetnica koja je putem Twittera zamolila Microsoft Africa da školi donira računalo kako bi Akoto učenike mogao podučavati na adekvatnoj opremi.

https://twitter.com/africatechie/status/967818279078252546

Samo dva dana kasnije Microsoft je obećao donirati računalo i pristup edukacijskim materijalima.

https://twitter.com/MicrosoftAfrica/status/968372028003770372

Stotinjak Akotovih učenika oduševljeno je njegovom metodom predavanja jer im je, kažu, tako prikazao Word na način razumljiv njima. Ovo nije prvi put da je Akoto ilustrirao IT tehnologiju na ‘staromodnoj‘ ploči. Svaki put, objašnjava Akoto, kada je gradivo to zahtijevalo, crtao im je monitore, sistemske jedinice, tipkovnice i slično.

>>>VIDEO: Bill Gates novim projektom redizajnira zahode

Inače, državni ispit obavezan je za svakog učenika u Gani kako bi mogao napredovati u srednjoškolskom obrazovanju, no samo jedan učenik prošle je godine dobio odličnu ocjenu.

25. travanj 2024 13:13