Aktualno
StoryEditor

Uspostavljena suradnja Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Rimac Automobili

01. Prosinac 2017.

Sveučilište u Rijeci i tvrtka Rimac Automobili potpisali su u petak u Rijeci sporazum o suradnji, koji predviđa suradnju u znanstveno-istraživačkim postupcima, korištenje u te svrhe vrhunske istraživačke opreme u Sveučilištu, praksu i stručnu edukaciju studenata u tvrtki Rimac Automobili te zajednički nastup prema inozemnim partnerima i provedbu zajedničkih projekata.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je da je ovo okvirni sporazum, temelj za kasnije konkretne sporazume o pojedinačnim oblicima suradnje. Cilj sadašnje uprave Sveučilišta od prvog dana je bila uspostava suradnje s gospodarstvom, posebno s tvrtkama koje se bave visokom tehnologijom a kojima naša oprema i znanje mogu biti korisni, navela je rektorica. Studentima će se omogućiti stjecanje praktičnog iskustva, rekla je.

>>>Deloitte Private: Održana svečana dodjela priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama

Aco Momčilović iz tvrtke Rimac Automobili istaknuo je da je njihova namjera uspostaviti suradnju sa svim fakultetima u zemlji koji školuju stručne kadrove potrebne njihovoj tvrtki.

- Želimo biti predvodnik u ovakvom pristupu i pokazati drugim gospodarskim subjektima kako se može surađivati s fakultetima, naveo je.

 

>>>Plenković na CEEC-u: Kineski investicijski apetiti u Hrvatskoj rastu

Naglasio je da Rimac Automobili mogu primiti sve kvalitetne studente.

- Nije upitan naš kapacitet slobodnih radnih mjesta, nego zadovoljavaju li potencijalni zaposlenici naše visoke kriterije, kazao je.

Studenti riječkoga Sveučilišta će se primati na stručnu praksu, te će u tvrtki moći pripremati diplomske radove, a najbolje ćemo zadržati, kazao je. Momčilović je rekao da Rimac Automobili sad imaju nešto više od 250 zaposlenih, a samo sljedeće godine se planira zaposliti novih 100, i to u 80 posto slučajeva inženjere. Za sljedećih pet godina plan je doseći zaposlenost od oko 1000 osoba, rekao je.

18. kolovoz 2022 09:38