Aktualno
StoryEditor

Važan papir zvan predbračni ugovor: Što razvod znači za Jeffa Bezosa i Amazon

12. Siječanj 2019.

Javnost i investitori ovih dana podjednako pomno prate privatnu dramu koja će donijeti gubitke poslovnom carstvu najbogatijeg čovjeka na svijetu.

>>>Bezos: Jednog dana Amazon će propasti

Jeff Bezos, vlasnik Amazona, nedavno je objavio kako se razvodi od supruge MacKenzie Tuttle Bezos. Šuška se da je rastava posljedica Bezosove afere s Lauren Sanchez, koja će ga koštati najmanje polovice bogatstva.

Naime, MacKenzie i Jeff upoznali su se godinu dana prije osnutka Amazona, 1992. godine, a par ima četvero djece. Bezosovo bogatstvo trenutno je teško 135,6 milijardi dolara, no kada su sklopili brak - bez predbračnog ugovora! - vrijedio je 68 milijardi dolara. Mnogi zato sada spekuliraju kako će se bogatstvo raspodijeliti, piše CNN, te hoće li MacKenzie, po zanimanju spisateljica, razlazom od Jeffa postati najbogatija žena na svijetu.

Tri su moguća scenarija što će se desiti sa dionicama kompanije u vlasništvu Bezosove uskoro bivše supruge. U prvom scenariju, MacKenzie ima slobodu da s njima radi što želi, no ako bude neodgovorna investitori je mogu tužiti. Druga je opcija, ako dobije dionice, postavljanje vremenskog roka koji određuje kada ih može prodati. Također je mogućnost da supruga dobije polovicu dionica, s tim da Jeff Bezos zadrži pravo glasa.

18. travanj 2024 12:59