Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Pogledajte kakvu odjeću je osmislila umjetna inteligencija

28. Srpanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=4M6mqg_3JXg

Kako to izgleda kada algoritam kreira vrhunsku modnu kolekciju dosad smo se samo mogli pitati, ali zahvaljujući dvjema studenticama dizajna to imamo prilike i vidjeti. Taj je tandem pokrenuo Glitch, prvi modni brend iza čijeg dizajna stoji umjetna inteligencija.

Sve je počelo tako što je dvojac Pinar Yanardag i Emily Salvador zajednički pohađao tečaj na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) koji potiče studente da razviju softver dubinskog učenja za kreativne inicijative poput umjetnosti, nakita i parfema za čije je stvaranje zaslužan AI. One su kao svoj zadatak preuzele stvoriti program sposoban kreirati legendaran komad odjeće - malu crnu haljinu, piše WEForum.

Njihova kompanija Glitch koristi AI za kreiranje dizajna koji pomiče granice mode, na primjer asimetričnom haljinom s jednim normalnim, a drugim zvonolikim rukavom.

Glitchevi kupci su žene koje rade u tehnologiji, a polovina prihoda od dizajna male crne haljine donira se društvenoj kompaniji AnitaB.org koja podupire žene da uđu u domenu znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM).

Tandem poduzetnica želi svojim radom inspirirati žene da se okušaju u strojnom učenju i stvaranju user-friendly alata za ohrabrivanje suradnje ljudi i umjetne inteligencije.

26. veljača 2024 21:11