Aktualno
StoryEditor

Vukovarsko rodilište među rijetkima u kojima se rađa sve više djece

03. Siječanj 2018.

Rodilište vukovarske Opće županijske bolnice, koje zadnjih godina bilježi pozitivan prirast novorođene djece, u četvrtak je posjetio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te darivao posljednjeg rođenog Vukovarca u 2017., kao i prvorođenog u 2018. godini.

- Ovo je najljepši način za ući u Novu godinu i posebno me veseli što vukovarsko rodilište iz godine u godinu ima sve veći broj novorođene djece. To je optimističan podatak koji ulijeva nadu, kazao je Penava, čestitajući Jeleni Radišić koja je u srijedu rodila dječaka, prvorođenog Vukovarca u ovoj godini, kao i Mariji Mandarić, koja je u silvestarskoj noći rodila djevojčicu. Majke je darivao cvijećem i poklon bonom u iznosu od 1.500 kuna.

>>>Vukovar širi Gospodarsku zonu, od Borova kupuje parcele vrijedne 36 milijuna kuna

Penava je podsjetio kako Grad Vukovar tijekom godine daruje roditelje novoorođene djece, dodjeljujući za prvu bebu 1.000, za drugu 2.000, a treću bebu po 5.000 kuna. Najavio je i kako će Grad u potpunosti financirati režijske troškove vukovarskim obiteljima s troje ili više djece do 16. godine starosti, istaknuvši da je Vukovar prvi grad u Hrvatskoj koji će započeti s provedbom te mjere.

Po riječima ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac, ta je bolnica jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja proteklih par godina bilježi porast novorođene djece. Naime, u vukovarskom rodilištu u 2017. godini rođeno je 395 beba, odnosno četiri bebe više nego u 2016. , ali i 30-tak djece više u odnosu na 2015. godinu.

- U našem rodilištu nudimo idealne uvjete i nadam se kako će se ovaj pozitivan trend sve većeg broja novorođene djece nastaviti i u budućnosti, jer to će značiti sve veći broj Vukovarki i Vukovaraca te cijelih novih obitelji, jer Vukovar iz godine u godinu postaje sve bolje mjesto za život, poručila je Vesna Bosanac.

02. prosinac 2022 02:27