Aktualno
StoryEditor

WMF dovodi app za peer-to-peer dijeljenje vozila Turo

17. Srpanj 2017.

Za svoj deseti rođendan Weekend Media Festival ugostit će Turo, vodeću svjetsku kompaniju za peer-to-peer dijeljenje automobila. Kako bi obilježili ovaj događaj, Turo će kroz jednokratnu promociju ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj tijekom Weekend Media Festivala.

Turo je jedan od uspješnih američkih startupa koji su izrasli na principu ekonomije dijeljenja. Osnovan je 2009. u San Franciscu. Vlasnici automobila putem platforme mogu vrlo jednostavno iznajmiti automobil dok ga ne koriste i tako zaraditi, a bilo tko može jednim klikom na aplikaciji unajmiti automobil za svoje potrebe. Biznis model je jednostavan: neisplativo je u vlasništvu imati automobil koji ustvari stoji parkiran većinu vremena, a ovako auto isplaćuje sam sebe.

Koristi se u preko 4.700 gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu te je narastao u zajednicu koja broji preko tri milijuna članova. Svaki član prosječno zaradi 534 dolara mjesečno, što je više nego dovoljno za pokrivanje mjesečnih troškova automobila.

[caption id="attachment_284173" align="alignright" width="282"] Matheus Riolfi[/caption]

„Uzbuđeni smo zbog dolaska na Weekend Media Festival“, izjavio je Matheus Riolfi, direktor međunarodnog širenja u Turu. „Veselimo se što ćemo sudionicima festivala moći predstaviti barem dio onoga što čini Turo posebnim i za vlasnike automobile i za putnike.“

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. rujna u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U svom prvom desetljeću Weekend je ugostio gotovo 45.000 sudionika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditiranih novinara iz cijele regije. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Europi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je i mjesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na novu razinu. Pomno osmišljen glazbeni program oduvijek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

19. travanj 2024 07:06