Aktualno
StoryEditor

Yahoo najavio okončanje prodaje internetskog poslovanja Verizonu

19. Travanj 2017.

Yahoo je u prvom tromjesječju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 posto više nego godinu dana prije, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro očekuje okončanje prodaje svog osnovnog internetskog poslovanja Verizon Communicationsu.

>>>Verizon preuzeo Yahoo za sićušnih 4,48 milijardi dolara

Neto dobit Yahooa iznosila je u prvom tromjesečju ove godine 99,4 milijuna dolara ili 10 centi po dionici, u usporedbi s neto gubitkom od 99,2 milijuna u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Yahoo je priopćio da su prihodi odjela Mavens u prvom tromjesečju porasli 35,6 posto, na 529 milijuna dolara.

Kompanija Mavens smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem mobitela, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža. To bi moglo biti posljednje financijsko izvješće Yahooa u ovakvom obliku, s obzirom da je tvrtka objavila da okončanje sporazuma s Verizonom o prodaji dijela poslovanja očekuje u lipnju.

>>>Kremlj odbacuje bilo kakvu umiješanost u kibernetički napad na Yahoo

Verizon je u veljači pristao kupiti temeljno poslovanje Yahooa, pretraživača interneta i elektroničku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cijena s izvorne ponude smanjena za 350 milijuna dolara, nakon dva masovna hakerska napada na tu internetsku kompaniju.

24. svibanj 2024 21:03