Aktualno
StoryEditor

Za odvikavanje od pušenja - tri tjedna bolovanja

23. Lipanj 2018.

Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan na zagrebačkom Jankomiru pokreće prvu dnevnu bolnicu za liječenje ovisnosti o duhanu koja će tijekom tri tjedna uz terapije, lijekove i edukaciju pušače rješavati ovisnosti besplatno, na liječničku uputnicu. Za trajanja liječenja stječe se pravo na ta tri tjedna bolovanja, javlja Večernji list.

U Svetom Ivanu trenutačno okupljaju prvu skupinu pacijenata za liječenje ovisnosti o pušenju, a broj ljudi u grupi limitirali su na 15.

>>>Sud u Nizozemskoj zabranio pušačke odjeljke u barovima i bistroima

Neće biti hospitalizacije, nego pacijenti ovisnici dolaze svakodnevno tri tjedna, a pojedincima će liječnici dati i lijekove koji smanjuju želju za nikotinom i koji će biti o trošku bolnice, a svima će nasumce provjeravati razinu ugljikova monoksida u organizmu aparatom koji je bolnica kupila upravo za taj originalni program liječenja.

Konkretan prestanak pušenja je prvog dana trećeg tjedna dnevne bolnice protiv pušenja kada je najveći fokus na grupama podrške.

>>>‘Veliki korak unatrag’: Austrija odustaje od potpune zabrane pušenja

Prijave su na broj telefona 01 3430 001 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Inače, Bolnica već održava dnevne bolnice za ovisnosti o alkoholu, internetu i video-igricama, kockanju, poremećaje prehrane itd.

>>>Časopis Addiction: Alkohol i duhan štetnije ‘droge’ od ilegalnih

16. travanj 2024 02:47