Aktualno
StoryEditor

Za pokroviteljstva i manifestacije PGŽ daje 916 tisuća kuna

09. Travanj 2018.

Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić izvijestila je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da će u prvoj ovogodišnjoj raspodjeli sredstava za pokroviteljstva, sufinanciranje manifestacija i drugih događaja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju biti raspoređeno 916.000 kuna, a za tu svrhu je u proračunu predviđeno ukupno 2,5 milijuna kuna.

Kako je kazala, novac je odobren za 104 prijavitelja te za sufinanciranje 128 programa, koji su prispjeli na javni poziv do kraja siječnja.

>>>PGS: Spremni smo poduprijeti kopneni LNG terminal, ali plutajući nikako

Za manifestacije će biti isplaćeno 520.000 kuna, za događaje neprofitnih organizacija 360.000 kuna, a za  manifestacije ili događaje kao kapitalne donacije neprofitnim organizacijama 36.000 kuna. Natječaj je otvoren do rujna, a za raspodjelu su u proračunu predviđena ukupno 2,5 milijuna kuna.

Zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je da je raspoređeno i svih 22,1 milijuna kuna za decentralizirane funkcije zdravstvenih ustanova na području Primorsko-goranske županije u 2017. te da je novac raspoređen u sedam zdravstvenih ustanova kojima je županija osnivač.

>>>Komadina i Ahmetović propitkuju ‘interes’ iza LNG terminala u Omišlju

Domu zdravlja pripalo je 7,7 milijuna kuna, Thalassotherapiji Crikvenica 1,9 milijuna kuna, opatijskoj Thalassotherapiji 3,35 milijuna, Zavodu za javno zdravstvo 4,3 milijuna, Zavodu za hitnu medicinu 2,6 milijuna te po milijun kuna Psihijatrijskoj bolnici Rab i Lječilištu Veli Lošinj.

Pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač najavila je nastavak ulaganja u domove za djecu i mladež te u uređenje kabineta za logopeda u općinama Čavle, Jelenje i Klana.  Osim uređenja prostora u objektima koje su predložile općine, županija je osigurala novac za pola plaće logopeda, dok će ostatak, ovisno u broju djece, sufinancirati općine.

>>>Primorsko-goranska županija prva uvodi ‘Građanski odgoj’ kao izvannastavnu aktivnost

Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar najavila je da će županija s 845.000 kuna sufinancirati 12 projekata razvoja turističke infrastrukture, koje prijavljuju jedinice lokalne samouprave.

Navela je da će udrugama za sufinanciranje programa i projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja biti raspoređeno pola milijuna kuna,  najviše lokalnim akcijskim grupama (LAG). Najavila je i raspisivanje  javnog poziva za sufinanciranje projekata poljoprivrednih gospodarstava, za što je u proračunu osigurano 480.000 kuna.

27. travanj 2024 01:35