Aktualno
StoryEditor

Zagrebačka županija daje 1,9 milijuna kuna za energetsku učinkovitost zgrada

27. Srpanj 2018.

Zagrebačka županija u petak je priopćila da će temeljem javnog poziva bespovratno dodijeliti 1,9 milijuna kuna gradovima, općinama, javnim ustanovama i trgovačkim društvima koje su osnovale jedinice lokalne samouprave na tom području za povećanje energetske učinkovitosti zgrada javne namjene.

>>>Zagrebačka županija dodijelila gradovima 17,8 milijuna kuna za gospodarstvo, poljoprivredu, promet

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga ove godine, navode u Županiji.

Pojašnjavaju da se poziv odnosi na zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi. To su zgrade upravnih i drugih tijela, tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, vrtići, zgrade za više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput domova za umirovljenike te đačkih domova, zgrade sportskih udruga i organizacija, zgrade kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, zgrade bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi te zgrade namijenjene obavljanju komunalnih djelatnosti.

Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti po pojedinom projektu u istoj financijskoj godini iznosi do 500.000 kuna s PDV-om, a visina iznosa sredstava ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine, stoji u priopćenju.

>>>SDP Zagrebačke županije traži odlazak Bernardića i nove izbore

„U posljednje četiri godine našim gradovima i općinama temeljem ovog javnog poziva dodijelili smo ukupno 8,8 milijuna kuna“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Radi se o 27 zgrada različitih namjena i to osam upravnih zgrada, sedam vrtića, pet područnih i osnovnih škola, tri društvena doma te po jedan sportski centar, pučko otvoreno učilište, poslovna građevina te zgrada primarne zdravstvene zaštite.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, tehnički uvjeti i obrasci nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-425, broju faxa 01/6009-488 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

26. travanj 2024 22:03