Aktualno
StoryEditor

Zagrebačka županija dodijelila gradovima 17,8 milijuna kuna za gospodarstvo, poljoprivredu, promet

20. Srpanj 2018.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima gradova i općina sa svog područja ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 17,8 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi, priopćeno je u petak iz Ureda župana.

>>>Vrgorac dobio 5,6 milijuna kuna za vrtiće, odgajatelje i programe za djecu

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 10,3 milijuna kuna, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona i turističku infrastrukturu dodijeljeno 2,2 milijuna kuna. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova i nerazvrstanih cesta na ruralnom području dodijeljeno je 5,3 milijuna kuna.

Povrh navedenog Zagrebačka županija je početkom ovog tjedna dodijelila je bespovratne potpore gradovima i općinama u vrijednosti 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje, izradu projektne dokumentacije i provedbu projekata financiranih iz fondova i programa EU.

>>>Zagrebačka županija isplaćuje 7,2 milijuna kuna potpora za više od 200 poduzetnika

- 20,2 milijuna kuna dodijeljenih ovaj tjedan županijska su sredstava namijenjena gradovima i općinama. Međutim, u tijeku su i mnogobrojni natječaji namijenjeni poduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima, i udrugama civilnog društva, navode se u priopćenju riječi župana Kožića koji ističe da su bespovratne potpore Zagrebačke županije ove godine dosegnule rekordan iznos od 87,5 milijuna kuna.

- Županija prepoznaje potrebe na terenu i svjesna je da bez njenih potpora mnogi projekti ne bi mogli biti realizirani, pogotovo oni u manjim općinama sa skromnim proračunskim prihodima, rekao je u ime potpisnika načelnik Općine Žumberak Zdenko Šiljak.

14. srpanj 2024 15:52