Aktualno
StoryEditor

Žene u biznisu: Ingrid Vanderveldt - poduzetnica koja od nemogućeg uvijek napravi moguće

09. Listopad 2017.

Ingrid Vanderveldt, jedno od nezaobilaznih ženskih imena na raznim listama svjetske poslovne scene, predstavit će jedan od svojih najvećih životnih nauma na ovogodišnjoj Liderovoj konferenciji Žene u biznisu.

Nakon što je tri godine u Dellu nadzirala poduzetničke inicijative u cijelom svijetu pružajući potporu razvoju poslovnog segmenta vrijednog 250 milijuna dolara, posvetila se promoviranju zaklade ‘Empowering a Billion Women by 2020’ (EBW2020) čija je glavna izvršna direktorica. Upravo o toj zakladi kojoj je cilj do 2020. godine pomoći milijardi žena da svoje poslovne ideje provedu u djelo pružajući im tehnološku, savjetodavnu, financijsku pa i svu ostalu moguću podršku pri vođenju vlastitog biznisa, Ingrid Vanderveldt će govoriti hrvatskim kolegicama 7. prosinca u zagrebačkom Hrvatskom glazbenom zavodu na tradicionalnoj Liderovoj konferenciji kojoj su u fokusu žene.

Za odvažne ne postoji nemoguće

Budući da u razvijenijim zemljama svijeta i dalje vlada trend da su žene obrazovanije od muškaraca, ali i dalje zarađuju manje te da u poslovnom svijetu često udaraju u ‘stakleni strop‘, zanimljivo će biti čuti kako se s tim fenomenom bori žena koja je hrabro kročila ne samo u biznis, nego i u njegov tehnološki sektor, koji je još uvijek pretežito muško područje. No za odvažne ne postoji nemoguće.

Ingrid Vanderveldt je u govoru za TEDx prije nekoliko godina ispričala kako joj uvijek polazi za rukom od nemogućeg napraviti moguće. Tom je prilikom otkrila da je u njezinom životu nemoguće moguće još od djetinjstva. Kao primjer navela je jedno od najranijih iskustava koje ju je oblikovalo tako da se ne miri olako s ‘to je nemoguće‘.

Roditelji su je u osnovnoj školi prebacili u drugu, od njezina doma poprilično udaljenu školu jer su je ravnateljica i učiteljica smatrale, kako kaže, retardiranom. Njezini roditelji nisu ni pomišljali pomiriti se s predodžbama obrazovnih autoriteta, ishodili su za nju poseban autobus koji je prevozio samo nju i nisu se zaustavljali ni pred jednom preprekom jer su vjerovali u svoju djevojčicu. U novoj školi otkriveno je da su njezine drugačije reakcije bile uvjetovane slabijim sluhom te da je s njezinim mentalnim sposobnostima sve u redu.

Unatoč prognozama kako nikada neće proći kroz predviđeni obrazovni program koje su joj, da su joj roditelji bili imalo inertniji, mogle utjecati na ostatak života, Ingrid Vanderveldt je magistrirala arhitekturu na koledžu Savannah  za umjetnosti i dizajn. Završila je i MBA studij iz područja poduzetništva na UT u Austinu te postala je veoma uspješna poduzetnica i investitorica.

Vodila je i vlastitu televizijsku emisiju ‘American Made‘ u udarnom terminu na CNBC-u te postala jedno od prepoznatljivih medijskih lica američkog biznisa. Vanderveldt ima gotovo redoviti angažman u prestižnim svjetskim medijima kao što su NBC, CNBC, FOX, ABC, USA Today, The Wall Street Journal, Forbes, Bloomberg, CNN Money, Fortune Magazine, Fast Company, Inc Magazine i Entrepreneur Magazine.

Poslovni opus na kojem bi svi pozavidjeli

Usprkos tome što su iza nje nebrojeni poslovni uspjesi, četrdesetsedmogodišnja Vanderveldt nimalo ne usporava tempo. Članica je UN-ovog Vijeća globalnih poduzetnika, partner u fondu Bell Capital, osnivačica i organizatorica Foruma GLASS, kao i suosnivačica Kluba djevojaka milijarderki (The Billionaire Girls Club). Članica je savjetodavnih odbora tvrtki  Springboard Enterprises i Current Motor kao i Dellove ženske poduzetničke mreže (Dell Women’s Entrepreneur Network) (DWEN).

Lista uspjeha još nije ni približno gotova. Istaknut ćemo ih još samo nekoliko.

2016. dospjela je na Oprahinu listu globalnih lidera „SuperSoul 100 Global Leaders“. Prva je na popisu super poveznica brzo rastućih tvrtki (Super Connector by Fast Company), dobitnica je Forbesove nagrade kao i nagrade „Poduzetnik u izvrsnosti“ koju dodjeljuje Northwestern Mutual Global. Upravo je imenovana i 100. zagovornikom Zaklade HearStrong za osobe oštećenog sluha.

Ne propustite priliku za druženje s ovom iznimnom lidericom i, ako još niste, prijavite se na vrijeme za sudjelovanje na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu jer se već godinama traži mjesto više.

Ingrid Vanderveldt sudjelovat će na konferenciji Žene u biznisu zahvaljujući suradnji Lidera i veleposlanstva SAD-a.

02. listopad 2023 13:52