Aktualno
StoryEditor

Ževrnja se povlači iz utrke za župana nakon kršenja zakona u natječaju za Zlatni rat

25. Travanj 2017.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u utorak kako se kandidat te stranke za župana Splitsko-dalmatinske županije, aktualni župan, Zlatko Ževrnja povlači iz izborne utrke te dodao kako će novog kandidata odrediti Županijski odbor stranke čiji je sastanak u tijeku.

"Zlatko Ževrnja se povlači, a Županijski odbor HDZ-a ima sastanak danas u 15 sati te će odrediti novog kandidata", rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture poništilo je jučer natječaj za plažu Zlatni rat zbog niza nepravilnosti i kršenja zakona. Nakon upravnog nadzora utvrđeno je kako je županija prekršila tri zakona, da nije poštovan kranji rok za dostavu ponuda te da informacije nisu bile dostupne svim sudionicima natječaja.

>>>Sport B: Zbog medijskih pritisaka odustajemo od koncesije za Zlatni rat

"Županu Ževrnji je žao što nije bio svjestan posljedica i propusta u ovoj proceduri. On ostaje član HDZ-a, ostaje naš župan koji je vrlo kvalitetno odradio mandat. Svima nam je žao zbog ove situacije, mislim da je povukao odgovoran i politički  konstruktivan potez za dobrobit HDZ-a i ja mu na tome zahvaljujem", poručio je Plenković.

Izvijestio je i kako su takvoj odluci prethodili razgovori koje su imali tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.

18. travanj 2024 08:32