Aktualno
StoryEditor

Životopis Irene Weber

28. Veljača 2018.

Trgovački sud u Zagrebu je 28. veljače 2018. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d. te imenovao Fabrisa Peruška novim izvanrednim povjerenikom trgovačkog društva Agrokor d.d.. Također, Trgovački sud je na prijedlog Vlade RH, Irenu Weber imenovao zamjenicom izvanrednog povjerenika.

>>>Životopis Fabrisa Peruška

Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Od savjetnice do zamjenice izvanrednog povjerenika za Agrokor

Irena Weber rođena je u Splitu, 13. prosinca 1973. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine stekla je zvanje diplomirane ekonomistice, smjer financije. Od travnja 2017. u Agrokoru obnaša funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj.

Financijska i investicijska stručnjakinja, prije dolaska u Agrokor radila je kao članica Uprave Kent banke zadužena za korporativni sektor, pravni sektor i IT. Od 2008. do 2016. u Addiko banci je obnašala različite odgovorne funkcije te je, između ostalog, kao izvršna direktorica bila odgovorna za investicijsko bankarstvo, poslovanje s pravnim osobama te je dvije godine vodila poslovanje s građanstvom.

U CAIB-u je šest godina vodila i sudjelovala na brojnim projektima restrukturiranja i privatizacije te spajanjima i preuzimanjima u Hrvatskoj i regiji.

Karijeru je započela u investicijskoj banci CAIB-u 2000. gdje je napredovala do pozicije pomoćnice direktora.

Između ostalog, savjetovala je Vladu RH u procesu restrukturiranja i privatizacije sektora brodogradnje te procesu privatizacije Croatia Osiguranja i Dubrovačke banke.

>>>Burilović pozdravio odabir ljudi koji ‘poznaju sustav’ – dobavljači nemaju vremena za zastoje

Investitora Heidelberg cement savjetovala je u projektu privatizacije cementare Kakanj u BIH. Nakon CAIB-a je kao partnerica i direktorica vodila brokersku kuću TO ONE. Završila je cijeli niz stručnih edukacija, položila je ispite za investicijskog savjetnika i brokera i surađuje kao predavač na Akademiji Zagrebačke burze. Govori engleski i francuski jezik.

20. travanj 2024 10:02