Aktualno
StoryEditor

Zračna luka Franjo Tuđman dočekala ‘Isusa‘ iz Seville, sretnog tromilijuntog putnika

15. Studeni 2018.

Zračna luka Franjo Tuđman dočekala je danas svog tromilijuntog putnika, 34 dana ranije nego prošle godine.

Iznenađeni sretnik, kojem je na aerodromu organiziran svečani doček, zove se Jesus Romero iz Seville i registriran je na letu Croatia Airlinesa OU470 Zagreb - Pariz, a kao poklon mu je uručen bon u vrijednosti 200 eura iskoristiv u Aelia Duty Free Shopu u zračnoj luci, kao i dvije povratne avionske karte za jednu europsku destinaciju po njegovom izboru.

>>>Rekordna godina za hrvatske zračne luke: 3.871.939 putnika, najveći rast ima Zračna luka Osijek

Romeru su čestitali direktor komercijalnih poslova i marketinga Međunarodne zračne luke Zagreb Laurent Tiaffay te direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka, a dočekale su ga i mažoretkinje.

- Jako sam iznenađen i sretan, te zahvaljujem na nagradi. Drugi put sam u Zagrebu, Zagreb je prekrasan grad, a sijedeći put ću dovesti i svoju suprugu i to u lipnju iduće godine, izjavio je Romero primajući nagradu.

[caption id="attachment_367534" align="aligncenter" width="750"] Jesus Romero[/caption]

Međunarodna zračna luka Zagreb od početka godine bilježi kontinuirani rast broja putnika. U prvih 10 mjeseci 2018. godine kumulativni rast broja putnika iznosi 8%, a nastavak rasta bilježi se i u prvoj polovici studenog. Zagrebačka zračna luka već 19 mjeseci zaredom bilježi pozitivne stope rasta prometa, a do kraja godine očekuje kumulativan rast od 8%, odnosno cca 3,35 milijuna putnika.

U proteklih pet godina, od početka koncesijskog razdoblja 2013. godine, uspostavljena je suradnja s 15 novih aviokompanija i pokrenuto je 20 novih linija, od čega je 10 cjelogodišnjih linija. Od otvorenja novog putničkog terminala, ostvareni su značajni prometni iskoraci u uspostavi dugolinijskih letova. Dolaskom kompanija Emirates, Air Transat, Air Canada Rouge i Korean Air, Zagreb je izravno povezan sa velikim svjetskim prometnim centrima: Dubaiem, Torontom, Montrealom i Seoulom, od čega su linije za Dubai i Seoul cjelogodišnje.

>>>Tečaj oslobađanja straha od letenja 17. studenog u Zagrebu

Osim novih linija, došlo je do povećanja broja letova i veličine zrakoplova na već postojećim destinacijama, što uključuje liniju poljskog nacionalnog prijevoznika LOT za Varšavu i španjolske Iberie na liniji za Madrid. Značajan doprinos rastu prometa osigurala je svakako Croatia Airlines koja je u protekle 3 godine otvorila 7 novih sezonskih i 3 cjelogodišnje linije za Prag, St. Petersburg, Milano, Stockholm, Oslo, Helsinki, Bucharest, Lisabon i Mostar.

04. veljača 2023 23:46