Aktualno
StoryEditor

Zrinka Makovac: Microsoft odbija sprovesti odluku hrvatskog suda

01. Ožujak 2019.

Nakon što je sredinom prošlog mjeseca dobila pravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj je Microsoft treba vratiti na posao i dodijeliti joj dosuđene dionice, Zrinka Makovac obratila se ponovo medijima jer je ta tvrtka odbila provesti sudsku presudu. Kako je objasnila Lideru, umjesto povratka na posao dobila je ponovo otkaz, iako njezino vraćanje na posao nije realizirano, čime stvar postaje sve bizarnija.

Pitanje je, naime, kako Makovac može ponovo dobiti otkaz ako u međuvremenu nije vraćena na posao. Kako je to moguće, Makovac u razgovoru s Liderom nije mogla objasniti, ali je rekla kako su zakonski rokovi za implementiranje sudske presude istekli, pa joj nije ostalo drugo nego pokrenuti ovrhu s obzirom da je tvrtka nije vratila na posao ni dodijelila dionice na koje ima pravo slijedom presude.

‘Ignoriranjem sudske presude Microsoft čini se iskazuje nepoštovanje prema institucijama RH kao i prema hrvatskim građanima, a treba napomenuti i činjenicu da je neizvršavanje pravomoćne sudske odluke kažnjivo po Kaznenom zakonu RH (čl. 311)‘, stoji u priopćenju koje je poslala medijima.

Makovac podsjeća da je za Microsoft radila više od 14 godina, da bi joj poslovno uvjetovani otkaz bio uručen nakon povratka s porodiljnog dopusta s trećim djetetom. Povrh toga, njenom suprugu Marku Makovcu, uručen je otkaz dva tjedna nakon što je tvrtku napustila njegova supruga.

Do zaključenja teksta, Lider nije dobio očitovanje Microsofta o ovom priopćenju.

08. lipanj 2023 19:33