Biznis i politika
StoryEditor

Emil Tedeschi sve svoje dionice Atlantic Grupe prenio na tvrtku Myberg

01. Kolovoz 2022.
Emil Tedeschi

Emil Tedeschi sve je svoje dionice, koje čine 50,2 posto temeljnog kapitala Atlantic Grupe, ugovorno prenio na tvrtku Myberg, koju je nedavno sam osnovao i u njegovu je njegovom stopostotnom vlasništvu. Time se de jure promijenila vlasnička struktura Atlantic Grupe, koja je sada u vlasništvu tvrtke Myberg, ali nikakva se promjena nije dogodila de facto, jer je Tedeschi i dalje većinski vlasnik kompanije kojoj je i na čelu.

U obavijesti koju je Atlantic Grupa uputila investitorima kaže se da Tedeschi osnovao Myberg s ulogom od nešto više od milijun i pol kuna. Novoosnovana tvrtka bavit će se upravljanjem portfeljem u kojem su dionice Atlantic Grupe, a u budućnosti će voditi brigu i o drugim osobnim i obiteljskim investicijama Emila Tedeschija.

image

Marko Lesić

Myberg ima  ima tri člana Nadzornog odbora, čiji je predsjednik Zoran Vučinić. Ostala dva člana su Ivica Mazalin i Ante Kušurin. Poziciju direktora te nove tvrtke Tedeschi je povjerio Marku Lesiću, nekadašnjem investicijskom bankaru Zagrebačke banke u čijoj je bogatoj poslovnoj biografiji javnosti najpoznatiji dosad bio kao čelni čovjek Nexusovih fondova, koji su raspolagali kapitalom od 1,2 milijarde kuna.

11. kolovoz 2022 15:17