Biznis i politika
StoryEditor

Hrvoje Bujas ponovo izabran za predsjednika UGP-a

01. Travanj 2022.
Hrvoje Bujasfoto Ratko Mavar

Na redovnoj sjednici Izborne skupštine izabrani su članovi Nadzornog i Upravnog odbora udruge Glas poduzetnika, a Hrvoje Bujas ponovno je izglasan za poziciju predsjednika Udruge Glas poduzetnika na mandat od dvije godine.

Sjednici Redovne izborne skupštine prisustvovali su redovni članovi udruge Glas poduzetnika. Predsjedavajući Skupštinom kratko je otvorio Skupštinu i pozdravio nazočne te utvrdio prisutnost predsjednika, izvršnog direktora te članova Upravnog i Nadzornog odbora. Zatim je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika, podnio izvještaj o radu Udruge za 2020. i 2021. godinu, o svim aktivnostima i rastu broja članova i volontera uključenih u rad, te akcijama koje je Udruga poduzimala u prvom mandatu. Potom je podneseno i financijsko izvješće te je predstavljen financijski plan za 2022. godinu.

Nakon toga jednoglasno je donesena odluka o izmjeni i dopuni Statuta udruge Glas poduzetnika, a zatim je proveden izbor članova Nadzornog i Upravnog odbora Udruge. Nakon provedenog kandidacijskog postupka i glasovanja predsjedavajući je utvrdio da su za članove Nadzornog odbora Udruge izabrani: Aco Momčilović, Ivana Ožegović, Danko Bačelić, Silvija Popović i Boris Podobnik. Također, za članove Upravnog odbora Udruge, nakon što je preveden kandidacijski postupak i glasovanje, izabrani su: Bruno Samardžić, Ivana Matić, Dražen Oreščanin, Vuk Vuković, Hrvoje Bujas, Mislav Bašić i Lana Šiljeg.

U skladu s odredbama članka 28. stavka 4. Statuta, predsjedavajući je pozvao nazočne osnivače udruge da istaknu kandidaturu za predsjednika udruge. Nakon provedenog kandidacijskog postupka i glasovanja, predsjedavajući je utvrdio da je za predsjednika Udruge jednoglasno izabran Hrvoje Bujas. Predsjednik UGP-a, Hrvoje Bujas, kratko se obratio, zahvalio prisutnima i sažeo protekle dvije godine rada Udruge. Predstavljen je novi smjer Udruge, plan za proširenje tima i povećanje broja Odbora, vezan uz pokretanje Zadruge Glas poduzetnika i pokretanje UGP kafića.

– UGP se u ove dvije teške godine za poduzetnike, ali i građane, sa svojih skoro 19 000 dobrovoljnih članova, etablirao kao jasan glas promjena i reformi, te konstantnog pritiska na vladajuće. To i jest ono što neovisne i jake udruge u civilnom sektoru rade ili bi trebale raditi. UGP je ujedno i partner i kritičar i predlagač s argumentima. Ne zanimaju nas obećanja, tražimo realizaciju – izjavio je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

23. travanj 2024 17:29