Biznis i politika
StoryEditor

Hrvoje Čuvalo bit će novi predsjednik Uprave HBOR-a

20. Listopad 2022.
Hrvoje Čuvalo foto Ratko Mavar

Vlada je u srijedu, na zatvorenom dijelu sjednice, predložila imenovanje Hrvoja Čuvala za predsjednika Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u narednom petogodišnjem mandatu. Vladin izbor formalno još mora potvrditi Nadzorni odbor HBOR-a. Čuvalo je u prethodnom mandatu Uprave HBOR-a, koji je istekao koncem prošlog tjedna, bio član Uprave.  

Zbog isteka petogodišnjeg mandata dosadašnje Uprave HBOR-a, Ministarstvo financija sredinom je rujna objavilo javni natječaj za izbor nove Uprave, predsjednika i dva člana. Dosadašnja predsjednica Uprave Tamara Perko nije se prijavila na taj natječaj. Iako se u kuloarima kalkuliralo s više mogućih imena koja bi mogla preuzeti ti iznimno važnu poziciju, Čuvalo je od početka figurirao kao jedan od najozbiljnijih kandidata.

Tome u prilog ide i to što je Čuvalo početkom srpnja ove godine izabran na dvogodišnji mandat na mjesto člana Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka (EAPB) na Glavnoj skupštini udruge koja je održana u Milanu. Njegovim imenovanjem na visoku poziciju u EAPB-u ujedno je ukazano povjerenje i priznanje HBOR-u da kao razvojna institucija jedne od manjih država članica EU, predstavlja važan čimbenik u provođenju zajedničkih europskih politika. 

Po Vladinu prijedlogu, novu Upravu HBOR-a uz Čuvala kao predsjednika sačinjavat će još Alan Herjavec i Josip Pavković, kao članovi Uprave. 

 

25. rujan 2023 04:26