Biznis i politika
StoryEditor

Hrvoje Stojić novi je glavni ekonomist HUP-a

02. Prosinac 2022.
Hrvoje Stojić

Hrvoje Stojić pridružio se Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP-u) kao novi glavni ekonomist. Stojić je na toj poziciji zamijenio Ivu Tomić koja je u listopadu, nakon dvije i pol godine, napustila HUP i pridružila se timu Svjetske banke u Zagrebu. 

Stojić u HUP dolazi kao jedan od najuglednijih hrvatskih makroekonomista i financijskih stručnjaka s više od 20 godina iskustva u makroekonomskim analizama, istraživanju financijskih tržišta, sektorskim analizama te korporativnim financijama, naveli su u priopćenju. 

FocusEconomics ga je nedavno rangirao kao drugog najuspješnijeg prognozera valutnog para EUR/USD, te najboljeg prognozera bilance plaćanja euro područja u 2021.godine. Organizacija Focus Economics više ga je puta nagradila za preciznost makroekonomskih prognoza za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju razdoblju od 2014. do 2018.godine.

Tijekom svoje karijere obnašao je dužnost makroekonomskog stratega u mirovinskom fondu PBZ Croatia osiguranje te glavnog ekonomista Addiko Grupe. U svom mandatu u Addiko Grupi, pokrenuo je jedan od najkvalitetnijih istraživačkih timova u privatnom sektoru u Hrvatskoj, odnosno Jugoistočnoj Europi.

Obnašao je dužnost predsjednika Kluba glavnih ekonomista pri Hrvatskoj udruzi banaka, delegata na Chief Economist grupi Europske bankarske federacije (2017.-2018.), te glavnog urednika Bijele Knjige Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (2016.-2017.).

- Hrvoje Stojić je jako pojačanje tima Hrvatske udruge poslodavaca. Zajednički ćemo se svaki dan boriti za bolje sutra naših poduzetnika - istaknula je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

21. lipanj 2024 06:58