Biznis i politika
StoryEditor

INA: Uprava i NO Ine nisu odlučivali o spornim ugovorima, MOL Grupa osuđuje postupke Škugora i partnera

29. Kolovoz 2022.
Ina zgradafoto Screenshot Ina.hr

Vezano uz USKOK-ovu istragu, iz Ine su se obratili kratkim priopćenjem. 

Uprava i Nadzorni odbor Ine nisu odlučivali o spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage, započinje priopćenje.

- Damir Škugor, koji je menadžer tri razine ispod Uprave Ine, imao je ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura uz supotpis njegovog zamjenika. Sukladno svojim ovlastima, Damir Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage - dodaju iz Ine. 

Ina će pokrenuti postupak raskida radnog odnosa s Damirom Škugorom, revidirati sve postojeće ugovore o prodaji plina i pokrenuti sve moguće pravne radnje dok će se u narednim danima održati izvanredne sjednice Uprave i Nadzornog odbora Ine. U Ini već traje detaljna istraga ovog slučaja, a posljedično će se uvesti i dodatni mehanizmi kontrole. Opskrba tržišta plinom nije ni na koji način ugrožena, priopćili su iz Ine.

Kratkim priopćenjem javnosti se obratila i MOL Grupa.

- MOL Grupa je nažalost u subotu doznala za slučaj Škugor iz hrvatskih medija. Tvrtka osuđuje postupke Škugora i njegovih partnera te zahvaljuje Uredu za sprječavanje pranja novca, PNUSKOK-u i USKOK-u na radu u razotkrivanju slučaja Škugor. Tvrtka na sve načine surađuje s nadležnim tijelima te će poduzeti sve potrebne korake kako bi se šteta po Inu svela na minimum.  Kao prvi korak, potpredsjednik Nadzornog odbora Ine József Molnár zatražio je izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora nakon što je informaciju dobio u subotu rano poslijepodne. Na sjednici Nadzornog odbora članice MOL Grupe predložit će pokretanje temeljite i detaljne istrage kako bi se razumjeli svi dijelovi slučaja Škugor, uključujući i kontrolni mehanizam unutar Ine. MOL Grupa predlaže da se interna istraga učini dostupnom nadležnim tijelima - zaključuju iz MOL Grupe.

21. ožujak 2023 04:40