Biznis i politika
StoryEditor

Odvjetnik koji je bio uhićen i osumnjičen u plinskoj aferi od milijardu kuna ostao i na novoj listi arbitara HGK

09. Siječanj 2023.
Josip Šurjakfoto Ratko Mavar

U Narodnim novinama (154/2022) objavljena je nova lista arbitara u postupcima sa i bez međunarodnog obilježja pred stalnim arbitražnim sudištem Hrvatske gospodarske komore. Upravni odbor HKG ustanovio je listu sa 186 arbitara, jednim manje nego dosad.

S prijašnje liste ispale su  pravnice u mirovini Josipa Jurinić iz Zagreba i Branka Perković iz Podravke, bivši član Uprave Brodosplit-plovidbe  Tonči Klarić,  profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Tonći Lazibat, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Željko Potočnjak, bivši izvršni direktor u Ini za korporativne poslove Tomislav Thür, glavna tajnica Hrvatske komore inženjera građevinarstva Jasminka Trzun, te odvjetnici Danijel Pribanić i Marija Pujo Tadić.

Novi arbitri HGK su direktor Centra za organizaciju građenja Branimir Bosanac, savjetnica predsjednika HGK Mirjana Čagalj, odvjetnici Jasminka Čorda Truhar, i Tin Težak (oboje iz društva Hanžeković & Partneri), Nela Pedišić (Pedišić i partneri) i Šime Savić, sudac Vrhovnog suda Željko Pajalić i sudac Visokog trgovačkog suda Mladen Šimundić.

Među 178 arbitara mnoga su poznata imena iz pravosudnog miljea: odvjetnici Vesna Alaburić, Ivica Crnić, Mićo Ljubenko, Željko Olujić, Boris Porobija, akademik Jakša Barbić, profesori Mihajlo Dika i Jasna Omejec, saborski zastupnik Dražen Bošnjaković, suci Ivan Turudić, Đuro Sessa i Branko Hrvatin (u mirovini), glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, predsjednik Visokog trgovačkog suda Ivica Omazić i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Među dosadašnjim i novim arbitrima je i Josip Šurjak. Na dosadašnjoj listi bio je naveden kao predsjednik Hrvatske odvjetničke komore. Na čelu HOK-a od kolovoza prošle godine je Robert Travaš. Naime, Šurjak je podnio ostavku nakon što je uhićen kao jedan od osumnjičenih u plinskoj aferi teškoj milijardu kuna. No, i dalje je na listi arbitara HGK, ali sad samo kao odvjetnik iz društva Šurjak & Partneri.

 

Kompletnu listu arbitara HGK - koju je utvrdio Upravni odbor HGK na proširenoj sjednici Upravnog i Nadzornog odbora, a potpisao predsjednik HGK Luka Burilović - možete pronaći na poveznici Narodne novine.

17. travanj 2024 09:43