Biznis i politika
StoryEditor

Podravka dostavila obvezujuću ponudu za poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe

14. Lipanj 2024.
Martina Dalić
Podravka je u petak putem Zagrebačke burze izvijestila da je dostavila obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela u poljoprivrednim društvima Fortenova grupe.

- Podravka će pravovremeno obavijestiti javnost o odgovoru Fortenova grupe - navodi se u obavijesti Podravke na čijem je čelu uprave Martina Dalić.

U poslovnom području poljoprivrede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik. Fortenova grupa je 28. ožujka izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede, te da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija.

Iz Fortenove su tada naveli kako su nakon primitka niza neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i dodatnih razgovora s ponuđačima, pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja odlučili nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje.
 
Proces ispitivanja interesa, kao su naveli, započeo je slanjem informativnog materijala na adrese potencijalno zainteresiranih kupaca, a test tržišta je kroz neobvezujuće ponude pokazao postojanje velikog interesa za preuzimanje kompanija iz poslovnog područja poljoprivreda. Riječ je o poljoprivrednom poslovanju koje je značajno u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj i u koje je Fortenova grupa proteklih godina znatno ulagala, čime je podigla njegovu ukupnu vrijednost.

Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će osim plaćanja fer cijene dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje, istaknuli su tada iz Fortenova grupe.

Iz Podravke su tada izvijestili da su pristupili procesu dubinskog snimanja u postupku prodaje poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe te da će  tek po završetku procesa dubinskog snimanja donijeti odluku o potencijalnom podnošenju obvezujuće ponude.

Na Liderov upit o tome tko je još dao obvezujuću ponudu iz Fortenove smo samo dobili neslužbenu informaciju da još neće davati izjave na tu temu.

19. lipanj 2024 16:31