Biznis i politika
StoryEditor

Rovinj u rujnu postaje svjetsko središte kanabisa

27. Svibanj 2022.
cannabis kanabis marihuana

Rovinj će u rujnu postati središte industrije kanabisa! U tom se gradu u luksuznom hotelu Park s pogledom na Sv Eufemiju i stari dio grada organizatori Međunarodne poslovne konferencije kanabisa (International Cannabis Business Conference, ICBC), jedne od najjačih organizacija za promociju indijske konoplje u svijetu, održat će tzv. Mediteranski retreat za najvažnije dionike te industrije.

Retreat odnosno event u Rovinju uključivat će Globalni investicijski forum za sve potencijalne investitore koji u toj industriji vide svoj interes na kojoj će čuti sve o mogućnostima koje taj biznis pruža. U dva dana konferencije spojit će se svi potencijalni partneri, a ako je suditi prema prijašnjim sličnim eventima u organizaciji ICBC-a na njima ne manjka ni poslovnih prilika ni svjetskih celebrityja. Inače, na njihove konferencije dolaze ne samo poslovni ljudi iz industrije, nego i predstavnici Vlada raznih država koje žele privući takve investitore, kao i brojni potencijalni investitori koji će, inflaciji unatoč, tražiti načine da svoju imovinu umnože u industriji koja ne prestaje rasti.

Tko će se biti službeni govornici u Rovinju organizatori nisu još otkrili, što i ne čudi jer do tada moraju održati dva eventa, u Berlinu i Zurichu. Berlinska je konferencija i najvažniji godišnji event te organizacije kojeg svake godine posjeti preko 5.000 posjetitelja iz 80 zemalja, a sam event ima čak 350 službenih sponzora. Tako će biti i ove godine u srpnju.

Inače, europsko tržište kanabisa raste po godišnjoj stopi, poručuju organiziratori, od 30 posto, a do 2027. trebalo bi doseći vrijednost od čak 31 milijarde eura. Samo bi njemačko tržište prema tim procjenama do 2028. vrijedilo preko 8,5 milijardi eura, što i ne čudi jer je legalno u tu državu u 2020.  godini uvezeno čak 28 tona indijske konoplje. Zbog svega navedenog organizatori prognoziraju da će europsko tržište biti najbrže rastuće u svijetu te da će se države Europe zbog poslovnih prilika brže i lakše odlučivati dekriminalizirati kanabis.

Osim službenog dijela, organizatori će u Rovinju imati i svojevrsni kanabis party pa će taj istarski grad u rujnu zasigurno biti svjetsko središte kanabisa.

30. travanj 2024 03:54