Biznis i politika
StoryEditor

Tomašević: GPZO će korisnicima ponuditi cijenu plina nižu za 10 centi

02. Rujan 2024.
Danijela Dolenec i Tomislav Tomaševićfoto Ratko Mavar

Gradska plinara Zagreb-Opskrba (GZPO) će građanima koji žele ostati kod njih ponuditi cijenu plina nižu za 10 centi od cijene koja bi na temelju odluke HERA-e o rastu nabavne cijene plina u javnoj opskrbi trebala biti 52,2 eura po megavatsatu, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

GPZO će građanima Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića ponuditi cijenu od 52,1 euro po megavatsatu, a ponuda će vrijediti do 23. rujna, naglasio je Tomašević. Do tada građani imaju vremena odlučiti hoće li se vratiti GPZO-u ili prelaze na Međimurje-plin.

– GPZO može ponuditi malo nižu cijenu, prije svega, jer se nakon natječaja koji je zaključen 29. svibnja u jednom trenutku spustila cijena plina na međunarodnom tržištu i GPZO je to iskoristio i kupio određenu količinu plina –  rekao je Tomašević dodavši kako je to cijena bez PDV-a te podsjetio da on iznosi još pet posto. 

– Ova cijena plina neće biti konačna jer je Vlada najavila subvencije, koje ćemo saznati, vjerujem, krajem ovog tjedna pa bi se ta cijena trebala spustiti kako za Međimurje-plin, tako i za GPZO – dodao je. 

Najavio je kako će GPZO građanima ovaj tjedan početi slati pismo ponude na kućne adrese. Ako građani do tada ne pređu na tržišnu uslugu GPZO-a, automatski prelaze na javnu uslugu Međimurje-plin, dodao je gradonačelnik. 

Naime, Grad Zagreb je odlukom HERA-e prije nekoliko mjeseci izgubio natječaj za javnu uslugu dobavljača plina, koju je dobila tvrtka Međimurje-plin. 

– Ukoliko žele ostati kod GPZO-a, ali u novom modelu tržišne usluge, građani moraju predati zahtjev za promjenu opskrbljivača i ugovor o opskrbi plinom – rekao je Tomašević.

12. rujan 2024 05:09