Biznis i politika
StoryEditor

U državni proračun stiže 506 milijuna eura iz Europske unije

30. Prosinac 2022.
Nataša Tramišakfoto Ratko Mavar

U državni proračun Republike Hrvatske uskoro će iz Europske unije biti povučeno 506 milijuna eura. Toliko je, naime, u prosincu prema Europskoj komisiji ovjereno troškova koje su prijavili krajnji korisnici, čime je dostignuto više od 70 posto povučenih sredstava iz fondova Europske unije. Taj iznos obuhvaća prethodno isplaćena sredstva korisnicima za realizirane projekte.

Trenutno je realizirano oko devet milijardi eura, što je više od 83 posto. Po uplati, sredstva iz europskog proračuna bit će uplaćena u proračun Republike Hrvatske.

- Hrvatska je iz ESI fondova do danas u plusu 7,8 milijardi eura u odnosu na uplaćena sredstva koja kao država članica uplaćujemo u proračun Europske unije - rekla je Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Dodala je kako Ministarstvo u suradnji s posredničkim tijelima nastavlja raditi na verificiranju i ovjeravanju troškova koje su prijavili krajnji korisnici kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

18. srpanj 2024 23:22