Biznis i politika
StoryEditor

Udruga stranih ulagača u Hrvatskoj izabrala novi upravni odbor

15. Prosinac 2022.

Udruga stranih ulagača u Republici Hrvatskoj (Foreign Investos Council of Croatia) izabrala je novi upravni odbor na svojoj redovitoj izbornoj skupštini, održanoj 15. studenog 2022. godine. Na skupštini su izabrani novi predsjednik, podpredsjednici, članovi upravnog odbora te Glavni tajnik Udruge.

Kao novi članovi Upravnog odbora Udruga stranih ulagača u RH (USU) izabrani su: Burak Baykan, regionalni direktor SEE Doğuş grupe na mjesto predsjednika Upravnog odbora, Katarina Kecko, partnerica u KPMG Hrvatska na mjesto potpredsjednice i Zoltan Aldott, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a na mjesto potpredsjednika USU-a.

Predrag Tutić, direktor CBS International za Hrvatsku i dosadašnji predsjednik Mladen Fogec izabrani su za članove Upravnog odbora, dok je Tomislav Šlat, bivši regionalni direktor 3M-a imenovan za glavnog tajnika Udruge.

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj okuplja tvrtke i pojedince koji žele pridonijeti ostvarenju ciljeva Udruženja, a to su unaprijeđenije općeg raspoloženja u Republici Hrvatskoj vezano za ulaganje i poslovanje, predstavljanje, zastupanje i populariziranje zajedničkih mišljenja i stavova svojih članova s ciljem da se unaprijedi zajednički interes i potaknu strana ulaganja i promicanje interesa međunarodne poslovne zajednice u Hrvatskoj te obavještavati svoje članove i druge zainteresirane strane o ulagačkoj klimi u Hrvatskoj.

Također, u srži djelovanja Udruge su i nastojanje za poboljšanje komunikacije, suradnje i stalnog dijaloga između Udruženja i nadležnih tijela Republike Hrvatske, surađivanje s nadležnim tijelima Republike Hrvatske na prevladavanju poteškoća i prepreka koje mogu nastati u odnosima sa stranim ulagačima i u gospodarskim odnosima s drugim zemljama te komunikacija s drugim udrugama stranih ulagača u regiji kako bi sve strane imale koristi od razmjene iskustava s ciljem unaprjeđenja gospodarstva u regiji.

17. srpanj 2024 21:43