Biznis i politika
StoryEditor

Vanja Figenwald: Ostanite budni, epidemiolozi su prešli u gerilu i vrebaju

13. Ožujak 2022.

Ako ste mislili da je izbijanje rata u Ukrajini zauvijek pomelo epidemiologe i ostale loge u anonimnost iz koje su i stigli, varate se. Štoviše, oni i žele da to mislite. Da, ruska invazija iznenadila ih je i pomrsila im planove, natjeravši ih na povlačenje, no, budite sigurni, neprijatelj ne spava. Regrupira se, reorganizira i čeka svoju priliku. Svjesni da uvjeti trenutačno nisu povoljni, lozi su prešli na gerilsku borbu i koncept 'udari i bježi' stoga nemojte niti na sekundu misliti da su konačno poraženi. Naprotiv, svugdje su, čak i među nama. Vaš susjed, rođak, prijatelj, žena, muž, ljubavnik, ljubavnica, rodno nedefinirana osoba, znanac iz školskih klupa, svi oni mogu biti lozi-spavači. Neki i jesu. Neka vas njihov osmijeh, ljubaznost i odbijanje svakog razgovora o pandemiji nimalo ne zavarava, riječ je o vrlo opasnim, nepredvidljivim i visokomotiviranim pojedincima koji neće prezati od ničega u svrhu ostvarivanja svojih nastranih ciljeva.

Proteklih nekoliko tjedana jasno je pokazalo njihovu fanatičnost i nepokolebljivu predanost 'svetoj epidemiološkoj borbi'. U samo nekoliko tjedana, lozi-samoubojice progurali su upozorenje da pandemija nije gotova, da se sprema novi val ujesen, da smo se previše opustili, da treba imati u vidu 'epidemiološki okvir' kada se prihvaća gomile izbjeglica iz Ukrajine, da stižu nove varijante virusa itd. Oni su ovdje i strateškim, preciznim udarima daju vam to do znanja. Kreću se u sjenama, vrebaju poput pantera svaku priliku. Pouzdani podaci iz neimenovanih obavještajnih izvora sugeriraju povećanje ove petokolonaške aktivnosti tijekom ljeta i gotovo sigurno veliku, koordiniranu invaziju negdje krajem ljeta, a svakako tijekom jeseni. Isti izvori navode kako bi svaki prekid ili smirivanje neprijateljstava u Ukrajini mogao širom otvoriti vrata lozima svijeta za novi, dosada najžešći pokušaj ponovnog osvajanja medijskog prostora i ovladavanja ljudskim životom na planetu. Ovaj put zauvijek.

Zato, ne opuštajte se. Zaključavajte vrata, provjerite prozore, ne nasjedajte na provokacije, nadzirite svoju okolinu i budno pratite sva sredstva komunikacije. Svaku sumnjivu aktivnost koja može upućivati na djelovanje loga, prijavite odmah i bez odlaganja. Preventivno djelovanje sada je najbolje oružje protiv ovih bezobzirnih terorista. Jedna greška je dovoljna, jedan mali pad koncentracije ili neopreznost. Nemojte olako prokockati teško izvojevanu pobjedu. Zapamtite, možda baš vi budete ta prevaga između normalnog i 'novog normalnog'.

19. travanj 2024 21:12