Biznis i politika
StoryEditor

Zbog izraženije podrške, ukrajinska tvrtka seli ured iz Srbije u Zagreb

08. Ožujak 2022.

Intellias, ukrajinska IT kompanija, danas je na svojom Facebooku objavila da odustaje od otvaranja razvojnog centra u Srbiji i da će ga umjesto toga otvoriti u Zagrebu, prenosi Index.

Putem svoje Facebook stranice poručili su:

'Odlučili smo zatvoriti srpski ured i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću potporu od strane srpskih vlasti pa je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku. Novi ured tvrtke nalazit će se u Zagrebu.

Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije - pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu.

Osim toga, Hrvatska ima jaku IT zajednicu. U zemlji postoji više od 60.000 IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći našim kupcima ponuditi najkvalitetnija tehnološka rješenja.

Također se brinemo o sigurnosti naših stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili odlaze u inozemstvo. Vrlo brzo ćemo vam reći sve o tome, a za sada - Slava Oružanim snagama Ukrajine! Slava Ukrajini!' stoji u objavi.

25. travanj 2024 17:59