Klub izvoznika
StoryEditor

Kraš grupa u prvih šest mjeseci 2024. s 11,7 posto većim prihodima nego lani

29. Srpanj 2024.
Kraš

Kraš Grupa je, prema nerevidiranim rezultatima poslovanja, u prvoj polovini 2024. godine ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 89,67 milijuna eura što je za 9,4 milijuna eura, odnosno 11,7 posto, više nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupni konsolidirani rashodi u prvih šest mjeseci ove godine iznose 84,98 milijuna eura i veći su od prošlogodišnjih za 11,1 posto, priopćili su. 

– U proteklom je razdoblju Kraš grupa ostvarila porast prihoda, što smatramo uspjehom i potvrdom ispravnosti naše strategije. Međutim, bilježimo i povećanje rashoda potaknuto rekordno visokim cijenama kakaovca, naše osnovne sirovine, koji su dosegnule najviše razine u posljednjih pedeset godina. To je rezultiralo i prilagodbom cijena naših proizvoda. Iako smo zadovoljni postignutim rezultatima, pred nama je izazovan ostatak godine. Ipak, uspješni rezultati prvog polugodišta pružaju čvrst temelj za očuvanje stabilnosti u drugom dijelu godine – izjavila je Marijana Knežević Tudić, predsjednica Uprave Kraša.

Ostvareni volumen prodaje konditorskog asortimana iznosio je 18.042 tona što je za 679 tona, tj. 3,9 posto više od prodaje u istom razdoblju prošle godine. Ostvarena je EBITDA u visini od 9,61 milijuna eura i veća je za 1,56 milijuna eura ili 19,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok EBITDA marža iznosi 11,6 posto i veća je za 0,7 postotnih poena u odnosu na prošlogodišnju ostvarenu EBITDA maržu.

Nerevidirani rezultati poslovanja Kraš grupe pokazuju kako je na kraju prvog polugodišta 2024. godine grupa ostvarila neto dobit u iznosu od 3,86 milijuna eura što je za 0,84 milijuna eura više od neto dobiti ostvarene u istom razdoblju prethodne godine. Kako navode, Kraš grupa nastavlja biti fokusirana na optimizaciju internih resursa i racionalizaciju svih elemenata rashoda.

16. rujan 2024 12:45