Klub izvoznika
StoryEditor

Izabrani novi članovi Nadzornog odbora Podravke

17. Svibanj 2023.
Podravka

Glavna skupština Podravke održana je danas u poslovnom sjedištu Podravke u Koprivnici, a dioničari su, između ostaloga, izabrali i nove članove Nadzornog odbora koprivničke kompanije.

Dosadašnjim članovima Marini Dabić i Tomislavu Kitoniću s 30. lipnja ove godine ističe mandat, dok je bivši predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina još krajem prošle godine podnio ostavku. Novim članovima tako su izabrani Darko Prpić, Damir Čukman i Ante Jelčić. Izabrani su na mandat od četiri godine koji Darku Prpiću i Damiru Čukmanu počinje s 1. srpnja ove godine, dok će Ante Jelčić svoju dužnost početi obnašati od danas, 17. svibnja, stoji u priopćenju. 

Damir Prpić direktor je zagrebačke tvrtke Darfin koja se bavi vještačenjem iz područja financija, računovodstva i vrijednosnih papira te savjetovanjem, a od 2017. član je Nadzornog odbora tvrtke SQ Kapital d.o.o. Damir Čukman osnivač je tvrtke N3 Capital Partners koja se bavi upravljanjem alternativnim investicijskim fondovima, a bio je jedan od osnivača i prvi predsjednik CFA udruge Hrvatska. Ante Jelčić od ove je godine član Uprave tvrtke Gumiimpex – GRP d.o.o., s prethodnim iskustvom voditelja odjela analize financijskih tržišta u PBZ Croatia Osiguranju.

Na skupštini su predstavljena i financijska izvješća za 2022., a donesena je i Odluka o izmjeni statuta. Također, Odlukom o usklađenju temeljnog kapitala i dionica Društva povećan je temeljni kapital Društva za iznos od 5.702.995,30 eura. Temeljni kapital sada iznosi 213.600.090 eura i podijeljen je na 7.120.003 redovne dionice. Pojedinačni nominalni iznos svake dionice jest 30 eura.

Dioničari Podravke d.d. izglasali su i odluku o isplati dividende u iznosu od 2,65 eura po dionici. Dividenda će se dioničarima koji su na dan 16. lipnja 2023. upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva isplatiti 14. srpnja 2023.

Dioničarima se obratila i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i osvrnula na rezultate poslovanja u protekloj godini, zahvalivši se još jednom radnicima na doprinosu u ostvarenju svih ciljeva u izazovnoj godini. Obraćanje u cijelosti možete pročitati ovdje.

16. travanj 2024 13:54