Klub izvoznika
StoryEditor

Poslovni prihodi JGL Grupe u prvom polugodištu dosegnuli 556 milijuna kuna

03. Rujan 2022.
Mislav Vučićfoto Ratko Mavar

JGL-ovo je najveće tržište, prema udjelima u ukupnoj neto prodaji među 60 tržišta na kojima je prisutan, i dalje Rusija, gdje bilježi smanjenje udjela od dva postotna boda u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Riječka JGL Grupa u prvome je ovogodišnjem polugodištu ostvarila 625,6 milijuna kuna ukupnog prihoda, od čega su poslovni prihodi bili 555,6 milijuna kuna, odnosno 35 posto više nego u istome lanjskom razdoblju. Dobit prije oporezivanja pritom je iznosila 102,9 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci prošle godine 7,4 milijuna kuna.

– JGL je u prvoj polovini 2022. ostao uspješna i financijski stabilna kompanija unatoč visokoj volatilnosti tržišta kojoj svjedočimo od proljeća 2020., a posebno nakon početka rata između Rusije i Ukrajine potkraj veljače ove godine – iznosi u polugodišnjem izvještaju poslovodstva Mislav Vučić, izvršni direktor JGL-a.

Farmaceutski dio poslovanja (JGL Pharma) u prvoj je polovini 2022. ostvario prihode od prodaje od 440,4 milijuna kuna, što je 41 posto više nego u prvome lanjskom polugodištu. JGL-ovo je najveće tržište, prema udjelima u ukupnoj neto prodaji među šezdeset tržišta na kojima je prisutan, i dalje Rusija, gdje bilježi smanjenje udjela od dva postotna boda u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U prvoj polovini 2022. JGL je uspješno lansirao trideset novih proizvoda, od kojih 18 na devet tvrtkinih tržišta s vlastitim operacijama, a 12 na šest tržišta prema modelu poslovanja B2B. Do kraja godine planira lansirati još 30 novih proizvoda u sklopu modela poslovanja B2C i B2B.

25. travanj 2024 08:23