Klub izvoznika
StoryEditor

Sljemenski toranj traži novog zakupca

26. Listopad 2022.
Žičara Sljemefoto Ratko Mavar

OIV Towers COM d.o.o., tvrtka kćer Odašiljača i veza (OIV), objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnog prostora OIV toranj Sljeme.

Kako u svom pozivu navode, u zakup se daju dva objekta, svaki s posebnom cijenom mjesečne zakupnine. Prvi dio objekata ‘OIV toranj Sljeme‘ koji se daje u zakup sastoji se od ‘razizemlja tornja ukupne neto podne površine 96 m², prizemlja tornja ukupne neto površine 66 m², zatim ‘Donje gondole‘ tornja ukupne neto podne površine 270 m² te ‘Gornja gondole‘ koja se sastoji od tornja (restoran) ukupne neto podne površine 145 m², zatvorenog vidikovca na 13 katu ukupne neto podne površine 170 m²,  otvorenog vidikovca na 14. katu tornja ukupne neto podne površine 200 m² te ulaznog koridora do turističkog ulaza površine 78 m².‘

Poslovni prostori u tornju nalaze se u stanju nepotpune građevinske dovršenosti i opremljenosti za obavljanje ugostiteljsko - turističke djelatnosti je u prostorima ne postoji oprema i namještaj, navode iz tvrtke u javnom pozivu. Što se tiče elektroinstalacija, one su izvedene do razine razvodnog ormara na svakoj etaži tornja pa će potencijalni zakupac i tome morati voditi računa. Također, navode kako je ‘OIV toranj Sljeme‘ opremljen s dva potpuno nova dizala, jednim pogonskim s kapacitetom od tri osobe i turističkim dizalom koje može primiti 20 osoba.

Sve ovo spada pod prvi dio objekta koji se iznajmljuje na rok od 15 godina a početni iznos mjesečne zakupnine iznosi 69.886,21 kuna.

Drugi dio objekta koji se iznajmljuje je objekt za smještaj. Sastoji se od garaže, spremišta, garsonijere i 2-sobnog stana u prizemlju te 2 garsonijere, 5 dvokrevetnih soba, 4 sanitarna čvora, kuhinje i dnevnog boravka na I. katu. U objektu postoje sve instalacije osim plina a ukupna neto podna površina objekta je 378 m². Za ovaj dio objekta početni iznos mjesečne zakupnine iznosi  30.431,46 kuna.

Kako bi bili sigurni u ozbiljnost ponude, iz OIV Towersa traže tri početna iznosa zakupnine za oba objekta, a rok za podnošenje ponuda istječe 8. prosinca 2022. godine.

19. travanj 2024 03:07