Klub izvoznika
StoryEditor

Spar Hrvatska, najnoviji član Kluba izvoznika, odnedavno izvozi vlastite robne marke

06. Siječanj 2024.
Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska

Nakon niza godina tijekom kojih je Spar Hrvatska bio promotor hrvatskim prehrambenim kompanijama i otvarao im vrata drugih Sparovih tržišta kao što su Austrija, Italija, Mađarska i Slovenija, u 2023. počeo je sam izvoziti pet svojih hrvatskih robnih marki u Austriju i Sloveniju.

To je kompaniju dodatno motiviralo i da se ponovno uključi u članstvo Liderova Kluba izvoznika, čime je Spar postao prvi novi član Kluba u ovoj godini.

– Ponosni smo što smo postali izvoznik hrvatskih proizvoda robne marke Spar na izazovno tržište Austrije. Kontinuirani uspjeh hrvatskih proizvođača u mreži Sparovih trgovina na austrijskom tržištu potaknuo je naše kolege iz Spara Austrija da daju priliku i hrvatskim proizvodima robne marke Spar. S obzirom na to da se odlično prodaju u Hrvatskoj, sigurni smo da će i austrijski kupci prepoznati njihovu kvalitetu – izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska, prigodom početka izvoza vlastitih marki.

U prvih šest mjeseci 2023. prodaja hrvatskih proizvoda unutar Sparove prodajne mreže u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji iznosila je 82 milijuna eura, što je rast od dvadesetak posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kada je iznosila 66,7 milijuna eura.

Najveći porast ostvaren je na tržištu Slovenije, na kojem je u prvih šest mjeseci 2023. prihod od prodaje iznosio 64 milijuna eura, u odnosu na 52 milijuna eura u istom razdoblju 2022. godine.

25. travanj 2024 09:11