Klub izvoznika
StoryEditor

Spar Hrvatska predstavio novi logistički centar u Donjoj Zdenčini

08. Listopad 2024.
Spar logistički centar u Donjoj Zdenčini

Spar Hrvatska danas je predstavnicima medija predstavio svoj novi logistički centar u Donjoj Zdenčini kod Zagreba. Riječ je o investiciji od 110 milijuna eura te najveći logistički centar ovog trgovačkog lanca u ovom dijelu Europe. Logistički centar ima kapacitet od sto tisuća paleta, opremljen je s više od 170 rampi te generira preko 500 radnih mjesta u prvoj fazi, rečeno je danas na predstavljanju. 

Logistički centar izgrađen je na parceli površine 370 tisuća kvadratnih metara, koja je odlično prometno povezana bitnim prometnicama te javnim prijevozom i željezničkom prugom. Površina samog objekta iznosi 75 tisuća kvadratnih metara, u koje su smještene tri hale. Prva služi za suhi asortiman, druga za hlađeni asortiman, dok su se u trećoj smjestili uredi, restoran i prostori za zaposlenike te pogoni za reciklažu kartonske ambalaže i drugog otpada.

Sparov logistički centar u Donjoj Zdenčini predstavili su: predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl, članovi Uprave Spar Hrvatska Danijel Vidiš i Goran Vukelić te direktor Sektora logistike Spar Hrvatska Jozo Rođaković.

image

Helmut Fenzl, Jozo Rođaković, Danijel Vidiš i Goran Vukelić

foto

– Spar Hrvatska uskoro obilježava dva desetljeća prisutnosti na hrvatskom tržištu, tijekom kojih smo uspješno izgradili mrežu od 140 trgovina u više od 55 gradova diljem Lijepe Naše. Ovaj snažan i rastući sustav zahtijeva iznimno učinkovit logistički aparat, stoga je ova investicija ključna za osiguravanje daljnjeg razvoja i operativne izvrsnosti. Ponosni smo na naš doprinos ne samo lokalnoj zajednici, već i cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, jer kroz ovakve projekte dodatno osnažujemo gospodarsku stabilnost i stvaramo nova radna mjesta – istaknuo je Helmut Fenzl.

– Projekt izgradnje novog logističkog centra završen je u iznimno ambicioznom roku od svega 20 mjeseci, unatoč složenosti svih tehničkih i operativnih sustava koji omogućuju njegovu vrhunsku funkcionalnost. Lokacija je pažljivo odabrana zbog izvrsne prometne povezanosti s ostatkom Hrvatske, što osigurava optimalnu distribuciju. S obzirom na vrijednost investicije i stvaranje značajnog broja novih radnih mjesta, vjerujemo da je ovo jedan od najvažnijih projekata te vrste u Zagrebačkoj županiji –  izjavio je Danijel Vidiš.

– Centralizacija svih logističkih operacija na jednu lokaciju bila je kompleksan projekt koji smo uspješno realizirali u suradnji s našim timovima i stručnjacima iz koncerna SPAR. Zahvaljujući našim domaćim partnerima - u projektiranju, gdje smo surađivali da arhitektonskom tvrtkom Sirrah iz Osijeka i nadasve u gradnji gdje su nam glavni izvođači bili Kamgrad, Elektro-Cecić i Zlaring - projekt smo završili u ambicioznom roku i prije svega uspješno, na zadovoljstvo SPAR Grupacije – zaključio je Goran Vukelić.

16. listopad 2024 09:19