Klub izvoznika
StoryEditor

Zagrebačka tvornica AD Plastik Grupe dobila certifikat kvalitete Ford Q1

09. Veljača 2023.
foto Ratko Mavar

- Danas je veliki dan za našu tvornicu u Zagrebu i za zaposlenike AD Plastika. Svako priznanje obvezuje, a pogotovo kada dolazi od velikog proizvođača poput Forda. Ovo je rezultat svih naših zaposlenih i na tome im se želim posebno zahvaliti - rekao je na svečanom uručenju Ford Q1 certifikata Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe

Došenu je nagradu uručio predstavnik Forda, David Pálka, a tradicionalnim podizanjem Ford Q1 zastave zagrebačka je tvornica svrstana među najkvalitetnije dobavljače ovog svjetskog proizvođača automobila.

Ford Q1 certifikat pokazatelj je iznimne kvalitete dobavljača i dodjeljuje se onima koji su postigli izvrsnost prema različitim i iznimno strogim kriterijima i zahtjevima Forda. Certificiranje prema Fordovim metodama jedno je od najzahtjevnijih u automobilskoj industriji, zbog čega je posebno cijenjeno.

- Ovo je za nas veliko priznanje koje potvrđuje kvalitetu isporučenih proizvoda i ponovljivost naših procesa na globalnom tržištu, što dodatno učvršćuje našu poziciju poželjnog i pouzdanog dobavljača i partnera. Naša usredotočenost na ispunjavanje zahtjeva svojih kupaca, prije svega isporukom proizvoda visoke kvalitete i performansi u točno zadanim rokovima, zasjala je u punom sjaju.

Tri godine priprema

Partnerske odnose sa svojim kupcima već godinama temeljimo na kvaliteti i povjerenju, a ovo je je još jedan pokazatelj koliko smo u tome uspješni. U ovim vrlo zahtjevnim vremenima kada nam svima nedostaje više dobrih vijesti, ovaj certifikat ima posebnu vrijednost za sve naše zaposlenike - dodao je Došen. 

Iako solinska tvornica AD Plastik Grupe Q1 certifikat ima već dugi niz godina, zagrebačka je tvornica potvrdu dobila u kolovozu 2022. godine nakon procesa pripreme i certificiranja koji su trajali gotovo tri godine. Tijekom procesa prezentirano je preko dvije stotine različitih dokumenata s detaljnim opisima procedura i pokazatelja koji uključuju cjelokupni lanac opskrbe i proizvodnu kvalitetu.

Ford zahtijeva visoku razinu digitalizacije procesa, planiranja proizvodnje i otpreme, nultu toleranciju na odstupanja u kvaliteti samog proizvoda, pouzdano i precizno upravljanje lancem opskrbe, narudžbama, kapacitetima, dobavljačima, ambalažom, prostorom i materijalima, što je AD Plastik u potpunosti ispunio. Tvornica AD Plastik Grupe u Zagrebu trenutno proizvodi komponente za novo vozilo Ford Puma ST-Line i dnevno se u prosjeku isporučuje nekoliko tisuća dijelova za tog proizvođača automobila.

24. travanj 2024 22:45