Konferencije i edukacije
StoryEditor

Završio drugi dan tečaja ‘MSCT koronarografija u kliničkoj praksi‘ u organizaciji Specijalne bolnice Agram

18. Ožujak 2023.
MSCT koronarografija u kliničkoj praksifoto Ratko Mavar

I danas su renomirani stručnjaci na području srčanih bolesti iz Hrvatske na tečaju ‘MSCT koronarografija u kliničkoj praksi‘, koji spada među tečajeve prve kategorije odobrene od Hrvatske liječničke komore, u Specijalnoj bolnici Agram održali predavanja na području srčanih bolesti iz Hrvatske.

Putem video-linka polaznicima se obratio i akademik prof. dr. sc. Igor Rudan, predsjednik Međunarodne udruge za globalno zdravlje i direktor Centra za globalno zdravlje i Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije na Sveučilištu u Edinburghu. Rudan je svoje izlaganje posvetio primjeru škotske SCOT - HEART studije te primjenjivosti iste u Hrvatskoj. 

image

MSCT koronarografija u kliničkoj praksi, Igor Rudan, Mladen Jukić

foto Ratko Mavar

Polaznici su tečaja nakon dva dana edukacije dobili osnovna teoretska i praktična znanja iz MSCT koronarografije, relativno nove i neinvazivne metode koja ima sve veću ulogu u kliničkoj praksi. I danas su se na tečaju održale radionice na kojima su pokazana praktična znanja kod pripreme pacijenata za pretragu kao i njihovo zbrinjavanje tijekom i nakon pretrage. 

image

MSCT koronarografija u kliničkoj praksi, Robert Bernat

foto Ratko Mavar

Tečaj je u osnovi namijenjen specijalistima i specijalizantima radiologije, kardiologije, interne medicine i obiteljske medicine, inženjerima radiologije, specijaliziranim medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima.

Nakon završenog tečaja i položenog ispita koji je polaznike dočekao na samom kraju događanja, polaznici su stekli temeljna znanja iz svih segmenata dijagnostičkog procesa koja su potrebna za primjenu i eventualnu primjenu MSCT koronarografije u njihovim ustanovama.

image

MSCT koronarografija u kliničkoj praksi

foto Ratko Mavar

Tijekom drugog dana tečaja svoja izlaganja iz područja kardiologije održali su:

  • prof. dr. sc. Robert Bernat: Što ritmolog očekuje od MSCT-a srca?
  • prof. dr.sc. Ladislav Pavić: Vankoronarni i ekstrakardijalni nalazi
  • dr. med. Kata Ćorić: Uloga ergometrije i UZV u dijagnostici koronarne bolesti
  • dr. med. Miroslav Muršić: MSCT planiranje – TAVI procedura
  • dr. sc. Petar Medaković: Tradicionalna vs. opteretna koronarna bolest
  • prof. dr. sc. Igor Rudan: Može li se na temelju primjera škotske SCOT - HEART studije dizajnirati i pokrenuti CRO - HEART studija?
  • dr. med. Zoran Miovski: FFR i funkcionalna evaluacija stenoze plaka
  • prim. dr. sc. Mladen Jukić i Miran Slade Šilović, voditelj ključnih kupaca, Siemens Healthineers: MSCT koronarografija u budućnosti
image

MSCT koronarografija u kliničkoj praksi, Mladen Jukić

foto Ratko Mavar
15. travanj 2024 05:16