Konferencijske vijesti
StoryEditor

Na Danu velikih planova čelnici Erste banke i RBA

10. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Na Liderovu Danu velikih planova koji se ove godine održava 2. listopada u zagrebačkom hotelu Westin na bankarstvo u 2016. osvrnut će se predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schöfböck, koji je na tome mjestu početkom godine zamijenio Petra Radakovića.

U Erste banci zadovoljni su rezultatima u prvoj polovini ove godine, a kakve trendove predviđaju za iduću te hoće li se s novim predsjednikom uprave dogoditi i znatniji zaokret u poslovnoj politici banke, čut ćemo na otvorenju konferencije, u Schöfböckovu izlaganju ‘Bankarstvo u 2016.‘.

O švicarcu i kreditima Kako će se banke suočiti s Vladinom odlukom o konverziji kredita u švicarskim francima, koga će najviše kreditirati te što očekuju u gospodarstvu, također su neke od tema na Danu velikih planova, konferenciji na čijem okruglom stolu ‘Strategije koje pobjeđuju‘ govori i predsjednik Uprave Raiffeisen Bank Austrije Michael Georg Müller. Müller je na Liderovu susretu guvernera održanom u travnju rekao da je RBA plasirao manje kredita nego što je želio, opravdavši to potrebom za konzervativnom kreditnom politikom zbog rizika. Tada je istaknuo kako se od banaka ne može očekivati da samo počnu lijevati novac.

Zajednički do rasta Potrebno je zajednički postići rast, smatra Müller, a da bi se to moglo, vlade su dužne povući nepopularne poteze. Na Danu velikih planova, među ostalima, govorit će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar financija Boris Lalovac, HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Domagoj Milošević, predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott, odvjetnik i poduzetnik Marijan Hanžeković, ekonomist Vladimir Gligorov, vlasnik Mlinara Mate Škojo i mnogi drugi. Više o Danu velikih planova doznajte na: https://lider.media/dvp15/

02. svibanj 2024 15:58